România a câştigat Campionatul European de rugby în 7 grupa A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata de rugby în 7 a României şi-a atins obiectivul, câştigând grupa A din cadrul Campionatului European, care s-a desfăşurat la Varşovia, în Polonia.

În finală, după un meci cu o desfăşurare palpitantă, "stejarii" s-au impus cu 27-17 în faţa Belgiei - au fost conduşi la pauză cu 12-10. În urma acestui rezultat, România va reveni anul viitor în 7’s Grand Prix Series. De asemenea, echipa noastră va participa la etapa de la Odense (Danemarca), în 7 şi 8 iulie, şi va fi invitată la calificările pentru Cupa Mondială din 2013, care vor avea loc în 20 şi 21 iulie, la Algavre, în Portugalia. Această din urmă competiţie este extrem de importantă, ea deschizând o uşă şi către turneul olimpic din 2016 - la ea vor participa cele mai bune nouă echipe din Europa, excepţie făcând Anglia, Ţara Galilor şi Rusia, care sunt deja calificate la RWC 2013.

La Varşovia, echipa României a ocupat primul loc în grupa A graţie următoarelor rezultate: 24-12 cu Cipru, 19-5 cu Suedia, 29-0 cu Danemarca, 36-12 cu Polonia şi 68-0 cu Serbia.

În faza finală, pentru locurile 1-4, "stejarii" s-au impus cu 22-5 în faţa Lituaniei, în semifinale, depăşind Belgia (27-17) în meciul cu trofeul pe masă. 

Lotul României a fost alcătuit din următorii jucători: Florea Ionuţ (căpitan), Beldean Alexandru, Ivan Valentin, Mitu Alexandru, Surugiu Florin (toţi de la CSM Bucureşti), Barbu Niculae, Stătulescu Daniel (ambii de la Dinamo), Zamfir Viorel (Steaua), Apostol Adrian, Gheară Constantin (Farul Constanţa), Roşu Valentin (Timişoara), Manole Dorin (Orthez, Franţa)

Staff-ul tehnic al echipei României a fost alcătuit din Reigt Christophe – Director Tehnic, Lazăr Mihai – Manager, Taşcă Florin – Preparator fizic, Cîmpian Octavian – Medic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite