VIDEO 37.290 de euro a câştigat un "cocoş" pentru locul 4 în Turneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşec total pentru echipa de rugby a Franţei în Turneul celor 6 Naţiuni. Cu doar două victorii, în faţa Italiei şi Scoţiei, "cocoşii" au ocupat abia locul 4! Aceste rezultate au adus în buzunarul fiecărul jucător care a participat la toate cele cinci partide câte 37.290 de euro.

Înainte de debutul Turneului, echipa Franţei era creditată cu a doua şansă la victorie, după Ţara Galilor. Deloc surprinzător, oamenii lui Philippe Saint Andre fiind finalişti ai Cupei Mondiale, toamna trecută. Rezultatele n-au confirmat pronosticurile, francezii terminând competiţia abia pe locul 4.

Dacă din punct de vedere sportiv situaţia n-a fost tocmai roză, din cel financiar lucrurile n-au stat tocmai rău pentru jucători, fiecare participant la cele cinci meciuri având de încasat câte 37.290 de euro. Federaţia Franceză de Rugby acordă câte 1.265 euro pentru fiecare convocare la lot, participarea la meci aducând 4.840 euro. Un meci câştigat în deplasare - s-a întâmplat în Scoţia - a fost recompensat cu 7.150 de euro.

Fireşte că situaţia ar fi fost şi mai bună dacă Franţa ar fi câştigat Turneul cu Mare Şlem. Potrivit sportune.fr, atunci fiecare "cocoş" ar fi fost mai bogat cu 83.270 de euro. Se precizează, totodată, că un galez a câştigat 91.000 de euro pentru victoria în Six Nations.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite