VIDEO Buldogii au fost mai tari decât vulturii: Dinamo - Steaua 31-23 la rugby!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo a câștigat derby-ul Superligii la rugby * Foto: Florin Alboiu / Photosport.ro
Dinamo a câștigat derby-ul Superligii la rugby * Foto: Florin Alboiu / Photosport.ro

Nimic nu e bătut în cuie în această ediție a Superligii la rugby. Învinsă în primele două runde, Dinamo a câștigat cu 31-23 în fața Stelei, formație care avea maximum de puncte până atunci. Singurele formații care au câte trei succese sunt CSM Baia Mare și RCM UV Timișoara, care s-au impus la București, cu CSM (20-10), respectiv la Constanța, cu Farul (22-18). Poli Agro Iași a învins pe ”U” Cluj, cu 24-19.

Așteptat cu mare interes, ”Eternul derby” a confirmat ideea că niciun pronostic nu este valabil atunci când se întâlnesc Dinamo și Steaua. Evoluând cu mult curaj, valorificându-și superioritatea pe înaintare, oamenii lui Ștefan Demici au obținut o victorie clară, conducând în cea mai mare parte a meciului.

Dinamo a marcat patru încercări, prin Bărbuliceanu, Tamba, Rațiu și Mamoc, restul punctelor fiind aduse de Cătălin Nicolae, din trei transformări și o penalitate, și Gîrbău, dintr-o transformare. Pentru Steaua au înscris Baraulea 1 eseu, Zamfir 2e, Vlaicu 2 penalități și Pătrașcu 1 transformare.

De remarcat acțiunea care s-a încheiat cu primul eseu al meciului, înscris în minutul 15: Ciprian Căplescu a slalomat printre perdelele apărării steliste, i-a pasat lui Adrian Bărbuliceanu, care s-a dus până între buturile adverse!

Evoluția scorului: 7-0, 7-6, 10-6 (pauză), 10-11, 17-11, 24-11, 24-18, 31-18, 31-23.

Astfel Dinamo a obținut punctul bonus ofensiv.

Ultima victorie dinamovistă în fața Stelei data din 31 mai 2008, când ”câinii” s-au impus cu 6-0 în finala ediției 2007/2008 a Diviziei Naționale.

Foto: Photosport.ro Cosmin Rațiu a înscris al treilea eseu al dinamoviștilor

CSM București a ținut în șah campioana

Dificultăți a întâmpinat nu numai Steaua, ci și CSM Baia Mare. Campioana a obținut victoria (20-10) la București, în fața ”capitaliștilor”, însă mult mai greu decât se aștepta. De altfel, după 40 de minute maramureșeanii aveau un avantaj fragil, 5-0, grație eseului marcat de Ciuntu și transformat de Pop în minutul 23.

Cu toate că a rămas în 14 jucători (Mugurel Sârbu a văzut ”galben”, în min. 46), CSM București a strâns scorul prin lovitura de pedeapsă concretizată de Ionuț Florea (min. 55). Gazdele nu s-au potolit și Florin Surugiu a fost și el eliminat pentru 10 minute. De data aceasta, oamenii lui Eugen Apjok au știut să profite de omul în plus. Mai întâi, Ciuntu a marcat o nouă încercare (min. 59). Apoi, Budușanu, care ratase transformarea eseului, a fructificat o penalitate (min. 63). Și astfel CSM Baia Mare s-a detașat decisiv: 13-3. Mai ales că Stoica a mai adus cinci puncte printr-un nou eseu, iar Budușanu a transformat.

Gazdele, care au făcut din nou un joc curajos, și-au salvat onoarea prin Marius Dinu, care a culcat balonul în terenul de țintă băimărean - Florea a transformat. Cu toate acestea, CSM București este singura echipă din Superligă care n-a obținut niciun punct în ediția 2012.

Timișorenii au câștigat revenind după pauză

Într-o reeditare a meciului care a stabilit ocupanta locului 3 în ediția trecută a Superligii, RCM UV Timișoara s-a impus cu destul dificultăți la Constanța, în fața Farului:  22-18.

”Marinarii” au condus cu 13-3 la pauză, grație reușitelor lui McGrath (un eseu) și Howard (o transformare, o penalitate și un dropgol) - bănățenii deschideseră scorul în minutul 3, când Calafeteanu a concretizat o lovitură de pedeapsă.

Repriza a doua a fost dominată de echipa lui Chester Williams, care a marcat trei încercări (Turașvili, Pahulu și Lemnaru), prima și ultima fiind transformate de Calafeteanu.

Cu un minut înainte de final, McGrath a ajuns cu balonul în terenul de țintă advers, reușita sa aducând Farului punctul bonus defensiv.

Înregistrarea partidei de la Iași o puteți vedea fie pe rugbytv.ro, fie pe privesc.eu.
 
Poli Iași s-a impus în disputa ultimelor clasate

O victorie importantă, prima din acest sezon, a obținut Poli Agro Iași: 24-19 cu ”U” Cluj. Acest succes i-a urcat pe moldoveni pe locul 6 în clasamentul Superligii.

Disputa de pe terenul Tepro a fost una în care combatanții au evoluat cu garda jos. Oaspeții au condus încă din start, atunci când Martan a culcat balonul între buturi, iar Utiu a transformat (0-7). Poli Agro a profitat de eliminarea clujeanului Mazăre, marcând două încercări prin Cernescu și Giușcă. Cum niciuna nu a fost transformată la pauză diferența a fost minimă pentru gazde (10-7).

În a doua parte a întâlnirii, fiecare formație a mai marcat câte două eseuri prin Bolat și Ignea, respectiv prin Banu și Ciocoiu. Moroșanu a transformat de fiecare dată, în timp ce Utiu a ratat ultima tentativă de țintă.

Înregistrarea partidei de la Iași o puteți vedea fie pe rugbytv.ro, fie pe privesc.eu.

Superliga 2012
Etapa a 3-a, rezultate

Poli Agro Iași - CS ”U” Cluj 24-19

CSM București - CSM Baia Mare 10-20

Farul Constanța - RCM UV Timișoara 18-22

Dinamo - Steaua 31-23

Clasament
1. BAIA MARE    14 puncte (2 puncte bonus)

2. Timișoara    14 puncte (2 puncte bonus)
3. Steaua    10 puncte (2 puncte bonus)
4. Farul     9 puncte (1 punct bonus)
5. Dinamo     6 puncte (2 puncte bonus)
6. Poli Iași     4 puncte (0 puncte bonus)
7. ”U” Cluj     2 puncte (2 puncte bonus)
8. CSM București 0 puncte

Etapa viitoare (a 4-a)
Sâmbătă, 28 aprilie

Ora 11.00:
Poli Agro Iași - CSM București

ÎN DIRECT LA RUGBYTV.RO

Ora 15.00:
CSM Știința Baia Mare - Dinamo

ÎN DIRECT LA GSP TV

Duminică, 29 aprilie
Ora 11.00:

CS ”U” Cluj - RCM UV Timișoara
ÎN DIRECT LA RUGBYTV.RO

Ora 15.00:
Steaua - Farul Constanța

ÎN DIRECT LA GSP TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite