VIDEO Timișoara și Steaua, victorii cu bonus ofensiv în Superliga de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM București - RCM Timișoara 7-48, Cătălin Fercu * Foto: Marian Burlacu
CSM București - RCM Timișoara 7-48, Cătălin Fercu * Foto: Marian Burlacu

Disputate astăzi, primele două meciuri din etapa inaugurală a ediției 2012 a Superligii la rugby s-au încheiat cu victoria oaspeților: CSM București - RCM UV Timișoara 7-48 și Poli Agro Iași - Steaua 20-54. Mâine (duminică) sunt programate celelalte două partide ale rundei: ”U” Cluj - CSM Baia Mare (ora 11.00, în direct pe rugbytv.ro) și Dinamo - Farul (ora 15.00, în direct la GSP TV).

Întâlnirea de pe stadionul Olimpia din Capitală a fost departe de disputa echilibrată pe care o anticipau mulți. Sub comanda noului antrenor, sud-africanul Chester Williams, campion mondial în 1995, bănățenii au dominat întâlnirea, obținând și punctul bonus ofensiv (se acordă pentru cel puțin patru eseuri marcate într-un meci).

La RCM UV Timișoara a evoluat și Cătălin Fercu, care, la revenirea pe teren după suspendarea dictată în urma deciziei sale de a nu merge în Noua Zeelandă, la Cupa Mondială - aripa originară din Brașov a motivat că are frică de un zbor atât de lung cu avionul / a înscris 22 de puncte! Alături de el, după pauză, a evoluat și pilierul Petru Balan, dublul campion al Franței cu Biarritz revenind în țară încă din toamna trecută.

De remarcat că succesul lui RCM UV Timișoara s-a datorat faptului că jucătorii săi au avut un plus la capitolul viteză de deplasare. Și că disputa a fost presărată cu trei reprize... pugilistice, jucătorii ambelor tabere fiind dominați deseori de o nervozitate greu de explicat.

Au marcat: Sârbu 1 eseu, 1t, respectiv Fercu 3e, 2t, 1lp, Tuiatua 1e, Moala 1e, Roșu 2e, Calafeteanu 3t. 

Meciul CSM București - RCM UV Timișoara îl puteți urmări pe RUGBYTV.RO.

 

CSM București - RCM Timișoara 7-48 * Foto: Marian Burlacu

Și al doilea meci de astăzi s-a încheiat cu victoria oaspeților: Poli Agro Iași - Steaua 20-54. Contrar așteptărilor, gazdele, revenite în elita rugby-ului românesc în toamnă, au dat o replică neașteptată bucureștenilor. La începutul reprizei secunde, de pildă, Poli a marcat o încercare prin care s-a apropiat amenințător: 20-26!

Fără antrenorul Marin Moț, aflat în Spania, la CE de juniori (sub 18 ani), Steaua a marcat șapte încercări, asigurându-și punctul bonus ofensiv încă din minutul 31. În plus, echipa militară a evoluat în inferioritate numerică un sfert din meci, Hodorcă văzând cartonașul roșu în minutul 60. 

Duminică, 08 aprilie 2012


CS "U" Cluj - CSM Ştiinţa Baia Mare
Cluj, Stadion "Iuliu Haţieganu", ora 11.00
ÎN DIRECT la rugbytv.ro
Arbitru central:
Bogdan Miliţa
Arbitri asistenţi: Razvan Stefan şi Cristian Şerban
Arbitru nr. 4: Florin Ferezan
Observator FRR: Gheorghe Pleşcan

CS Dinamo - RCJ Farul Constanţa
Bucureşti, Stadion "Florea Dumitrache", ora 15.00
ÎN DIRECT la GSP TV
Arbitru central:
Radu Petrescu
Arbitri asistenţi: Claudiu Clapon şi Emil Gorodea
Arbitru nr. 4: Mihai Irimia
Arbitru video: Valeriu Toma
Observator FRR: George Bărgăunaş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite