VIDEO Începe Superliga de rugby! Provincia are prima şansă în faţa Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanii celor 8 echipe participante la Superliga de rugby * Foto: Marian Burlacu
Căpitanii celor 8 echipe participante la Superliga de rugby * Foto: Marian Burlacu

Opt echipe vor participa la ediţia 2012 a Superligii de rugby, dintre care cinci reprezintă Provincia. Steaua şi Dinamo nu mai deţin statutul de favorite, ca acum un deceniu, prima şansă la titlu având CSM Baia Mare, campioana en titre, şi RCM UV Timişoara, câştigătoarea Cupei României în 2011.

Căpitanii echipelor care vor lua startul sâmbătă, într-un nou campionat, s-au întâlnit la sediul Federaţiei Române de Rugby (FRR) pentru a dezvălui ce obiective au grupările pe care le reprezintă. Fără să fie o surpriză, Constantin Ene - CSM Baia Mare, Stelian Burcea - RCM UV Timişoara şi Viorel Lucaci - Steaua au confirmat că vizează câştigarea medaliilor de aur.

O clasare pe podium vizează Cristian Munteanu - Farul Constanţa şi Adrian Bărbuliceanu - Dinamo, formaţiile pe care le reprezintă trecând printr-un proces de reconstrucţie.

CITEŞTE ŞI

Meciurile din primele patru etape ale Superligii la rugby vor fi transmise la TV sau online

Căpitan al unei echipe, CSM Bucureşti, care a avut câteva evoluţii bune în ediţia trecută de campionat, îndeosebi pe teren propriu, Ionuţ Florea a mărturisit că speră ca el şi colegii săi să le repete şi anul acesta.

În sfârşit, "U" Cluj şi Poli Agro Iaşi îşi doresc să evite retrogradarea. Căpitan al formaţiei transilvane, fostul internaţional Cristi Săuan a stârnit mirare atunci când a recunoscut că a sa echipă va fi victimă sigură în disputa cu granzii campionatului, însă situaţia acesteia nu este deloc bună - zilele trecută, Neculai Nechitean a anunţat că renunţă la postul de antrenor, unul în care activa oricum în regim de voluntariat.

Preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (FRR), Alin Petrache şi-a exprimat speranţa ca ediţia 2012 a Superligii să fie mai atractivă ca aceea din 2011, însă a recunoscut că, personal, ar fi optat pentru o formulă cu şase participante. "Astfel disputele ar fi fost şi mai echilibrate", a spus fostul căpitan al "stejarilor".

Declaraţiile complete ale celor opt căpitani le puteţi urmări AICI.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite