Steaua a ținut la distanță pe Farul Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Runda a patra a Superligii la rugby a fost dominată de derby-ul Steaua - Farul, meciul având implicații asupra stabilirii primelor patru clasate la finalul sezonului regulat. Bucureștenii s-au impus cu 29-19, ei revenind după ce au avut un avantaj firav la pauză (16-12), dar și pe final (24-19).

Învinsă (23-31) săptămâna trecută, de Dinamo, Steaua a avut un debut bun de meci, desprinzându-se la 13-0.  Ulterior, echipa bucureșteană a fost pusă serios în încurcătură de contingentul ”sudiștilor” de la Farul - echipa de pe Litoral are în lot 16 jucătorii proveniți din Africa de Sud, Namibia și Fiji. Deloc întâmplător, până la pauză oaspeții s-au apropiat amenințător (16-12), ei fiind pe plus la eseurile marcate (2-1).

În repriza a doua, situația s-a repetat. Steaua a început mai bine și a mai pus opt puncte pe tabelă (24-12). Farul a reacționat pe treisferturi, apropiindu-se din nou (24-19). Eseul izbăvitor pentru militari, unul prin care constănțenii au ratat punctul bonus defensiv, a fost marcat de căpitanul Viorel Lucaci.

Steaua a jucat din nou fără Robert Dascălu, Ionel Cazan și Ionuț Dumitru, care nu s-au refăcut după mai vechi accidentări. În plus, au lipsit Viorel Zamfir și Mihai Roșca, plecați la Nancy cu naționala de rugby în 7 pentru un stagiu de pregătire.

Omul meciului a fost, conform observatorului Tudor Nicolae, centrul Darryl Pierce De La Harpe (Farul).

Superliga 2012
Etapa a 4-a, rezultate

Poli Agro Iași - CSM București 5-49
CSM Baia Mare - Dinamo 40-6
”U” Cluj - RCM UV Timișoara 5-71
Steaua - Farul Constanța 29-19

Clasament

1. TIMIȘOARA    19 puncte (3 puncte bonus)
2. Baia Mare    19 puncte (3 puncte bonus)
3. Steaua    14 puncte (2 puncte bonus)
4. Farul     9 puncte (1 punct bonus)
5. Dinamo     6 puncte (2 puncte bonus)
6. CSM București 5 puncte (1 punct bonus)
7. Poli Iași     4 puncte (0 puncte bonus)
8. ”U” Cluj     2 puncte (2 puncte bonus)

Se acordă 1 punct bonus defensiv pentru eșec la o diferență de cel mult 7 puncte, respectiv ofensiv pentru marcarea a cel puțin patru eseuri într-un meci. Nu se poate acorda decât un punct bonus pe meci.

Etapa viitoare (a 5-a)
Farul Constanța - Știința Baia Mare
RCM UV Timișoara - Steaua
Dinamo - Poli Agro Iași
CSM București - ”U” Cluj

Meciurile sunt programate în 5 și 6 mai, ordinea lor urmând a fi stabilită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite