CONTROVERSĂ S-a deschis uşa aeronavei înainte de decolare sau un rugbyst a declanşat alarma?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Franţa a relatat astăzi despre un incident de zbor în care ar fi fost implicată aeronava cu care echipa de rugby Stade Toulousain urma să călătorească în Anglia - s-a spus că uşa de siguranţă din spatele avionului s-ar fi deschis înaintea decolării. Compania aeriană neagă şi anunţă că a depus plângere împotriva jucătorilor!

UPDATE. ORA 20.45. Compania aeriană Danube Wings a anunţat că a depus plângere împotriva clubului francez pentru "distrugerea sau degradarea aeronavei", relatează cotidianul "La Depeche du Midi". Potrivit acesteia, în timp ce personalul de la bord dădea obişnuitele sfaturi legate de folosirea centurii de siguranţă şi a vestei de salvare, un pasager - un membru al staff-ului lui Stade Toulousain - "a manevrat sistemul de siguranţă declanşând alarma de securitate care indica deschiderea uşii din spate. Acesta incident a antrenat anularea procedurii de îndreptare a avionului spre pista de decolare". Purtătorul de cuvânt afirmă cu aparatul de zbor, model ATR-72-202, nu a avut nicio problemă tehnică.

ORA 15.50 La plecarea spre Gloucester (Anglia), pentru meciul din Heineken Cup, componenţii echipei franceze de rugby Stade Toulousain au tras o spaimă soră cu moartea în momentul decolării. Aeronava a avut probleme tehnice, uşa din spate deschizându-se în timp ce aeronava rula spre pista de decolare.

Şi aşa stresaţi de faptul că vor disputa în Anglia un meci decisiv pentru calificarea în faza următoare a Cupei Europei de pe primul loc, jucătorii lui Toulouse au descris cele întâmplate pe site-urile de socializare, iar acestea au fost relatate de site-ul săptămânalului "Midi Olympique". Aripa Vincent Clerc a vorbit despre "pierderea uşii avionului", iar analistul video Julien Bares a spus că aceasta s-a deschis "la o simplă atingere".

Incidentul de zbor s-a petrecut ieri dimineaţă, la ora 10.00, pe aeroportul din Toulouse. Rugbyştii urmau să plece la Gloucester cu o cursă charter a unei companii slovace. Se pare că flankerul Yannick Nyanga a presimţit ceva de vreme ce a postat pe contul pe care îl are pe Twitter următorul mesaj: "A te îmbarca pentru Gloucester într-un avion al unei companii slovace nu e deloc liniştitor... Uraţi-ne noroc!".

După incident, care din fericire nu s-a soldat cu urmări, avionul neapucând să se ridice de la sol, rugbyştii au coborât din aeronavă, iar conducerea clubului din Toulouse a cerut anularea zborului. Echipa a ajuns cu bine la Gloucester, însă un alt internaţional francez, Jean-Baptiste Elissalde, a notat cu umor: "Am plecat cu un Airbus ale cărui frâne au fost testate la aterizare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite