Ultimul antrenor român care a bătut Scoţia are ofertă de la FR de Rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Ianusevici
Peter Ianusevici

În Adunarea Generală a Federaţiei Române de Rugby (FRR), desfăşurată zilele trecute, s-a aprobat începerea negocierilor cu Peter Ianusevici. Fostului internaţional român i se va propune să ocupe postul de antrenor federal. Daniel Mitrea va continua activitatea la FRR ca director de Relaţii Internaţionale.

Fost jucător de treisferturi la Farul Constanţa, în echipa care câştiga titlul de campioană în anii 70, Peter Ianusevici a evoluat şi pentru echipa naţională (15 selecţii). A participat la victoria cu 15-12 obţinută de "stejari", în 14 noiembrie 1976, în faţa Franţei, la Bucureşti - atunci "cocoşii" au condus cu 9-0 la pauză. De asemenea, mai are două dispute contra acestei echipe, în 1977 şi 1978.

În 1991, a fost antrenor al echipei României la Cupa Mondială din Franţa, în acelaşi an conducând-o la meciul victorios cu Scoţia (18-12), de la Bucureşti.

A plecat apoi în Germania, unde a pregătit o vreme echipa acestei ţări. A ocupat, de asemenea, postul de antrenor federal, fiind şi Comisar de Dezvoltare pentru Europa de Nord al Asociaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite