Fostul rugbyst Petrică Barbu a încetat din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrică Barbu (stânga)
Petrică Barbu (stânga)

Ataşat de sportul cu balonul din copilărie, mai apoi internaţional de juniori, mai apoi arbitru, Petrică Barbu (61 de ani) a încetat din viaţă. În ciuda faptului că şi-a pierdut ambele picioare, fiind nevoit să trăiască într-un cărucior cu rotile, a rămas aproape de rugby, urmărindu-l prin intermediul internetului.

Crescut la juniorii Locomotivei, la sfârşitul anilor 60, senior la Dinamo ş Griviţa Roşie, Petrică Barbu a adunat selecţii la naţionala de juniori şi în reprezentativa secundă a ţării noastre. Devenit arbitru internaţional, a fost nevoit să pună capăt acestei cariere în urmă cu exact 20 de ani, când boala de care suferea, arteriopatie obliteranta, s-a acutizat - din acest motiv, ambele picioare i-au fost amputate. Totul i s-a tras din vremea în care a lucrat la Uzinele Griviţa, într-un perimetru în care se aflau numeroase substanţe toxice (a fost iradiat..., din câte singur spunea).

Cu toate că a fost nevoit să trăiască într-un cărucior cu rotile, a fost văzut până nu demult lângă terenurile de rugby, în special pe Parcul Copilului şi la "Arcul de Triumf".

În ultimul timp, scria mult pe net, având un cont în reţeaua de socializare Facebook - chiar ieri a postat un link către un articol în care se vorbea despre fenomentele paranormale din Pădurea Baciu.

Petrică Barbu va fi înmormântat duminică, 22 aprilie, la ora 13.00, la Cimitirul Sărindari (Calea Giuleşti).

Departamentul Sport de la "Adevărul" transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Petrică Barbu!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite