Refuzat de Anglia, Eddie Jones va antrena Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eddie Jones * Foto: Reuters
Eddie Jones * Foto: Reuters

Finalist al Cupei Mondiale de rugby din 2003, cu Australia, Eddie Jones a fost desemnat antrenor al Japoniei. El îi succede neozeelandezului John Kirwan.

Născut în 30 ianuarie 1960, Eddie Jones a mai pregătit o echipă de club niponă, pe Suntory Sungoliath. Cunoscut pentru schimburile verbale pe care le are cu tehnicienii echipelor adverse, înainte și după meciuri, australianul are o carte de vizită deosebită. El a condus selecționata ACT Brumbies la câștigarea Super 12 în 2001. A devenit apoi antrenor al Australiei, cu care a disputat finala Cupei Mondiale din 2003, pierdută în fața Angliei. În 2 decembrie 2005, a fost nevoit să demisioneze din cauza rezultatelor slabe ale selecționatei Wallabies – a pierdut șapte meciuri la rând!

A fost mai apoi antrenor al selecționatei Queensland Reds, precum și consultant tehnic al Africii de Sud, câștigătoare a titlului mondial în 2007.

Ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Saracens. El și-a oferit serviciile Federației Engleze de Rugby (RFU), însă nu a fost ales ca antrenor al ”trandafirilor”. Căsătorit cu o japoneză, Eddie Jones a fost angajat de niponi, aceștia pregătind de pe acum echipa care va participa la ediția din 2019 a Cupei Mondiale, ediție pe care o vor găzdui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite