"Stejarii" au câştigat în premieră IRB Nations Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de rugby a României a câştigat IRB Nations Cup * Foto: Marian Burlacu
Echipa de rugby a României a câştigat IRB Nations Cup * Foto: Marian Burlacu

Triumf pentru echipa de rugby a României la IRB Nations Cup, competiţie organizată pentru a 6-a oară consecutiv de FR de Rugby, la Bucureşti, sub patronajul forului mondial. În meciul decisiv, care a reprezentat finala întrecerii, "stejarii" s-au impus cu 17-13 (10-3) în faţa Emerging Italy, o selecţionată de speranţe a peninsularilor.

Extrem de disputată, presărată şi cu unele momente în care spiritele s-au încins, întâlnirea a fost controlată tactic de oamenii lui Harry Dumitraş, Marius Tincu şi Eugen Apjok. Formaţia noastră a înscris două încercări, prin Dorin Manole şi unul de penalizare (italienii au făcut antijoc la o grămadă ordonată pe introducerea noastră), ceea ce a făcut ca ea să conducă, pe final, cu 17-6. Diferenta ar fi putut să fie şi mai mare dacă Manole (3 tentative) şi Calafeteanu n-ar fi irosit patru lovituri de pedeapsă - primul şi-a transformat eseul din minutul 15 şi a concretizat o penalitate (min. 7), celălalt a transformat încercarea din minutul 70.

În ultimele minute, italienii au forţat răsturnarea situaţiei, însă ei n-au reuşit decât un eseu, în minutul 75, prin Alberto Chiesa. Şi cum Alberto Chillon a transformat diferenţa a redevenit de numai patru puncte. Suficientă pentru care România să câştige meciul şi competiţia.

La ediţia din acest an a IRB-Nations Cup, competiţie găzduită pentru a 6-a oară de ţara noastră, România a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile: 29-9 cu Uruguay, 23-21 cu Argentina Jaguars şi 17-13 cu Emerging Italy.

Celelalte jocuri disputate ieri: Argentina Jaguars - Rusia 33-9 (9-9) şi Uruguay-Portugalia 35-7 (18-0).

Clasament final
1. ROMÂNIA - 12 puncte

2. Argentina Jaguars - 10 puncte
3. Italia - 10 puncte
4. Uruguay - 6 puncte
5. Rusia - 4 puncte
6. Portugalia - 1 punct

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite