Lovit în plină figură, Cătălin Fercu a fost scos pe targă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Fercu a fost scos pe targă * Foto: Marian Burlacu
Cătălin Fercu a fost scos pe targă * Foto: Marian Burlacu

Victoria (17-13) pe care România a obţinut-o în faţa Italiei A, în finala IRB Nations Cup, de la Bucureşti, a fost plătită destul de scump. Cinci dintre "stejari" au acuzat lovituri, Cătălin Fercu şi Mădălin Lemnaru fiind duşi cu ambulanţa la spital.

Corpul medical de pe lângă FR de Rugby a avut serios de lucru în timpul meciului de duminică seara. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, manager medical FRR, şi dr. Tavi Campian, medic specialist medicină sportivă, doctorul lotui naţional, au trecut în revistă, la final,urmările încleştării de pe gazon.

Lovit în plină figură, la un contact cu un adversar, Cătălin Fercu a fost diagnosticat astfel: Traumatism cranio-cerebral acut închis cu pierderea conştienţei. Traiect de fractură versant temporal articulaţie tempo-mandibulară dreaptă (sportivul a suferit o comoţie severă la sfârşitul primei reprize şi a fost transportat de urgenţă la spitalul Elias. Fercu a părăsit spitalul destul de repede.

Cătălin Fercu a fost lovit în figură, cu capul, de un adversar * Foto: Marian Burlacu

Mădălin Lemnaru – fractură sternală fără deplasare (evidenţiată radiologic). Contuzie facială forte cu hematom important palpebral stâng (sportivul a suferit o accidentare importantă la finalul reprizei secunde şi a fost pus sub observaţie medicala la spitalul Elias. El a părăsit spitalul în această dimineaţă.

Viorel Lucaci – Traumatism cranio-cerebral acut deschis fără pierderea conştienţei. Plagă delabrantă regiune parietală stânga (sportivul a fost tratat în serviciul de Neuro-Chirurgie a spitalului Elias). El a fost cusut, revenind dimineaţă pentru un control medical.

Otar Turaşvili – elongaţie muşchi gastrocnemian drept (întindere la gamba dreaptă; necesită tratament de recuperare specifică).

Flavius Dobre – entorsă genunchi drept cu întindere ligament colateral intern. Suspiciune leziune completă ligament încrucişat anterior (sportivul este imobilizat în orteză fixă şi va efectua un examen RMN  săptămâna următoare pentru precizare de diagnostic).

Dr. Alin Popescu a subliniat faptul că toţi cei cinci jucători mai sus amintiţi au fost schimbaţi din raţiuni pur medicale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite