Cupele europene la rugby s-ar putea deschide spre naţiunile minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renegocierea acordului între European Rugby Cup (ERC) şi partenerii forului care gestionează organizarea celor două competiţii continetale la nivel de echipe de club şi selecţionate provinciale ar putea aduce o schimbare în curând.

Potrivit publicaţiei franceze "l'Indépendant", la finalul ediţiei 2010/2011 a competiţiilor europene, ERC a depăşit pentru prima oară bariera de 50 milioane de euro la capitolul câştiguri. În acelaşi timp, acest for ar dori să integreze în Challenge Cup reprezentantele altor naţiuni minore din Europa, fiind citate Georgia, Rusia şi Portugalia - România participă anual cu selecţionata Bucureştiului. Această idee nu este tocmai pe placul francezilor şi englezilor, care nu doresc, de altfel, ca în a doua competiţie ca valoare să participe 24 de echipe, ci 20 - aceştia acuză tocmai nivelul coborât al unor meciuri.

Preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache este la curent cu aceste tendinţe. "Ştiu că ERC sondează terenul de mai multă vreme. Există însă o problemă cu francezii şi englezii, care, atunci când am încercat să înscriem Baia Mare în Challenge Cup, din postura de campioană a României, nu au acceptat să joace în alt loc decât la Bucureşti. Cât despre participarea noastră la Cupa Europei, nu se întrevede nimic deocamdată. Noi am dori, fireşte, să ne înscriem în această competiţie din care fiecare participantă obţine şi o sumă de bani. Mai ales că acum ne suportăm singuri participarea la Challenge Cup. Din acest motiv, jucătorii care reprezintă Bucureştiul ar trebui să înţeleagă faptul că Federaţia face un efort financiar pentru ca ei să dispute meciuri tari. Altfel, în noiembrie, decembrie şi ianuarie, ei n-ar face nimic, sezonul fiind închis".

România a fost reprezentată de Farul în prima ediţie a Cupei Europei, în toamna anului 1995, la Constanţa disputându-se şi primul meci din istoria acestei competiţii - campioana noastră a întâlnit pe Stade Toulousain. Apoi, în următoarea ediţie, Dinamo a jucat "baraj" cu reprezentanta Italiei, iar apoi România nu a mai fost invitată. În ultimii doi ani, selecţionata Bucureştiului a terminat pe locul 3 în grupele Challenge Cup. "Un rezultat bun dacă ne gândim că am fost mereu înaintea unei echipe din Italia", a amintit Petrache.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite