La 3 decembrie se trag grupele Rugby World Cup 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2015, Cupa Mondială la rugby se va desfăşura în Anglia. Cu circa trei ani înainte, în 3 decembrie următor, la Londra se va efectua tragerea la sorţi a celor patru grupe. La competiţie vor participa 20 de echipe.

Anunţul a fost făcut astăzi de International Rugby Board (IRB). De asemenea, se cunosc şi formaţiile calificate direct, în funcţie de rezultatele obţinute la ediţia precedentă, de anul trecut: Noua Zeelandă, deţinătoarea titlului, Franţa, Australia, Ţara Galilor, Africa de Sud, Argentina, Anglia, Irlanda, Italia, Scoţia, Samoa şi Tonga.

Numele celor douăsprezece naţiuni mai sus amintite vor fi repartizate în trei urne a câte patru, în funcţie de poziţia pe care o vor ocupa ele în clasamentul IRB din noiembrie viitor.

Celelalte opt echipe participante vor fi decise în faza preliminară. Pentru a ajunge la Cupa Mondială, echipa României trebuie să ocupe locul 1 sau 2 în ediţia 2013/2014 a Cupei Europene a Naţiunilor. În cazul în care se va clasa pe 3, aşa cum s-a întâmplat în 2010, naţionala noastră va participa la recalificări.

România face parte din grupul extrem de restrâns al echipelor naţionale de rugby care au participat la toate cele şapte ediţii organizate până acum, în 1987 ea având statutul de invitată ca urmare a victoriilor obţinute de ea în faţa naţiunilor majore, în special contra Franţei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite