IRB a stabilit criteriile de calificare la Cupa Mondială de rugby din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că mai sunt mai bine de trei ani până la Cupa Mondială de rugby din 2015, care va fi găzduită de Anglia, International Rugby Board (IRB) a stabilit criteriile de calificare. Din Europa vor merge direct echipele participante la Turneul celor 6 Naţiuni, precum şi primele două clasate în ediţia 2013/2014 a Cupei Europene a Naţiunilor - ocupanta locului 3 va fi prezentă în recalificări.

Pe site-ul oficial al competiţiei (www.rugbyworldcup.com), care a fost adus la zi, în sensul că prezintă turneul ce va avea loc în Anglia, în 2015, sunt prezentate detaliile legate de sistemul de calificare.

Din Europa, şase formaţii, cele implicate în Turneul celor 6 Naţiuni, sunt deja calificate: Franţa, Anglia, Ţara Galilor, Scoţia, Irlanda şi Italia. De asemenea, ocupantele primelor două locuri în prima divizie din Cupa Europeană a Naţiunilor (CEN), ediţia 2013/2014, la care va participa şi România, îşi vor asigura prezenţa la RWC 2015. Echipa de pe locul 3 va participa la recalificări. Ca şi la ediţia precedentă, ea va avea de trecut de cea mai bună formaţie din diviziile inferioare ale CEN (Europa), o echipă din Africa, iar apoi de câştigătoarea unui baraj între o reprezentantă a Asiei şi una a Americii. 

Din zona Oceania, patru echipe sunt calificate direct: Noua Zeelandă, Australia, Tonga şi Samoa. În aceeaşi postură se mai află Africa de Sud (Africa) şi Argentina (America de Nord şi America de Sud).

Aşadar, douăsprezece formaţii nu vor participa la preliminarii. La turneul final, la fel ca pentru ediţia 2011, vor fi stabilite patru grupe a câte cinci echipe.
Calificările vor debuta în 24 martie, cu meciul Mexic - Jamaica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite