Galezul Lynn Howells este noul director tehnic al echipei de rugby a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staff-ul tehnic al echipei de rugby a României s-a completat zilele acestea prin venirea galezului Lynn Howells (62 de ani), care va ocupa postul de director tehnic. Acesta a asistat la meciul pe care selecționata Lupii Bucureștiului l-a pierdut (13-34) cu Stade Francais. Tehnicianul a lucrat în trecut ca secund al lui Graham Henry la echipa Țării Galilor, printre formațiile pe care le-a pregătit figurând Cardiff, Pontypridd, Edinburgh.

Înaintea partidei pe care selecționata Bucureștiului a disputat-o astăzi, cu Stade Francais (13-34), în Challenge Cup, Lynn Howells a stat în apropierea jucătorilor români în timp ce aceștia își făceau încălzirea. Antrenorul galez a urmărit meciul alături de Harry Dumitraș, iar la final s-a referit la activitatea pe care o va desfășura ca director tehnic al naționalei noastre. ”România are un loc aparte în rugby-ul mondial. Astăzi, am văzut jucători care au calități, iar modul cum au jucat îmi arată că antrenorii, Harry, știu să-și facă bine treaba. Există însă și lucruri care trebuie îndreptate. La nivelul disciplinei în joc, de pildă”, a declarat noul director tehnic al României.

În vârstă de 62 de ani, Howells a fost desemnat să facă parte din staff-ul echipei României la recomandarea International Rugby Board (IRB). La nivelul cluburilor și selecționatelor provinciale, acesta a pregătit pe Cardiff (1998-2001) și Pontypridd (2001-2003), cu prima echipă disputând sferturi de finală în Cupa Europei, iar cu cealaltă chiar finala în ”Scutul European”. A fost director tehnic la Celtic Warriors, Leonessa, Edinburgh și Doncaster.

De asemenea, a lucrat cu reprezentativa de tineret U21 a Țării Galilor (1996-1997), iar apoi cu echipa A (1997-1998). În 1999 și 2000, a fost secund la selecționata ”penelor de struț”. La prima echipă a Țării Galilor a colaborat cu Graham Henry, antrenorul care a cucerit în noiembrie trecut titlul mondial cu Noua Zeelandă. În 2001, a fost chiar antrenor principal la prima echipă galeză – în turneul pe care aceasta l-a efectuat în Japonia.

Lynn Howells nu este la prima vizită în țara noastră. În decembrie 2004, acesta a venit în România ca antrenor al echipei italiene Leonessa, care a întâlnit la Timișoara selecționata secundă a țării noastre în ”Scutul European”, competiție ce și-a schimbat ulterior denumirea în Challenge Cup. ”Rugbyștii români sunt cunoscuți dintotdeauna ca fiind foarte puternici”, declara galezul înaintea acelui mei, iar desfășurarea partidei, precum și rezultatul final – 18-15 pentru selecționata noastră – au confirmat spusele lui.

Galezul va rămâne în România și săptămâna ce vine, urmând a superviza pregătirea selecționatei Bucureștiului pentru meciul din Italia, cu Crociati. Apoi, el va reveni in februarie, când naționala va disputa primul meci din returul Cupei Europene a Națiunilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite