VIDEO: Lynn Howells şi Neil Kelly vor să-i readucă pe "stejari" în elită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de rugby a României are, de circa două săptămâni, un nou director tehnic în persoana galezului Lynn Howells (62 de ani). Acesta a fost prezentat oficial ieri, alături de el fiind englezul Neil Kelly, un specialist în apărare care a lucrat şi cu echipe de rugby în XIII.

Născut la Rhondda Valley, Lynn Howells a asistat mai întâi, la meciul pe care selecţionata Bucureştiului l-a pierdut (13-34) cu Stade Francais, în Challenge Cup, apoi la victoria acesteia în Italia, cu Crociati Parma.
Secund la prima echipă a Ţării Galilor în 1999 şi 2000 - a colaborat atunci cu Graham Henry, cel care a cucerit anul trecut titlul mondial cu Noua Zeelandă -, antrenor sau director tehnic la echipele din Cardiff, Pontypridd, Edinburgh şi Doncaster, Howells a fost în ţara noastră în decembrie 2004, când formaţia italiană Leonessa, pe care o pregătea, a pierdut (15-18) meciul cu România A din "Scutul European".
Recomandat de International Rugby Board (IRB), galezul s-a arătat încântat de cele văzute la Bucureşti. "România ocupă un loc privilegiat în acest sport. Ştiam că rugbyştii de aici sunt foarte puternici. Ei au făcut un meci bun cu Stade Francais, semn că actualii antrenorii, Harry Dumitraş, ştiu ce au de făcut. Mai sunt unele aspecte la care trebuie să lucrăm. La disciplina în joc, de pildă", a declarat galezul. Întrebat cum explică faptul că la Cupa Mondială de anul trecut România a pierdut cu Georgia după ce a fost pe punctul de a învinge Scoţia, Howells a răspuns: "Nu există constanţă în joc!"

Specialist în apărare din rugby-ul în XIII

Howells intenţionează să-l aducă în ţară, în perioada următoare, pe celebrul Neil Jenkins, fostul transformer galez din anii 90. De asemenea, l-a integrat în staff-ul tehnic al naţionalei pe Neil Kelly, specialist în apărare care a lucrat şi cu echipe de rugby în XIII şi cu care a colaborat la Doncaster.
Howells va colabora la naţională cu Harry Dumitraş, Eugen Apjok şi Marius Tincu.

Galezul le succede francezilor şi neozeelandezilor
Actualul director tehnic al naţionalei este primul galez care face parte din staff-ul tehnic al naţionalei. În 1999, neozeelandezul John Philips a fost primul tehnician străin care a lucrat cu "stejarii". De atunci, s-a apelat periodic la antrenori de afară, pe listă aflându-se francezii Bernard Charreyre, Philippe Sauton, Robert Antonin, Daniel Santamans şi Serge Lairle, precum şi neozeelandezii Ellis Meachen şi Steve McDowell.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite