Dănuţ Dumbravă redevine titular la naţionala de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia meciului cu Spania, programat sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul "Arcul de Triumf", în echipa de rugby a României îşi va face debutul constănţeanul Traian Pllotschi (Figeac). Vor reveni ca titulari Dănuţ Dumbravă, Ionuţ Dimofte, Gal Csaba şi Mihăiţă Lazăr.

Fost internaţional de juniori, Traian Pllotshi s-a format ca rugbyst la Farul Constanţa. El este fiul antrenorului Adrian Pllotschi, care a activat la LPS Constanţa şi care a evoluat, ca jucător, în naţionala de seniori. Traian evoluează în liga a treia franceză, la Figeac, şi va începe meciul cu Spania ca titular - va purta tricoul cu numărul 8, cel de închizător.

În XV-le de start, antrenorii Romeo Gontineac şi Steve McDowell au operat unele modificări. Astfel, pe treisferturi au fost menţinuţi în echipă fundaşul Iulian Dumitraş, aripile Cătălin Fercu şi Mădălin Lemnaru, precum şi mijlocaşul de grămadă Florin Surugiu. Revin ca titulari uvertura Dănuţ Dumbravă, în locul lui Florin Vlaicu, trecut în rezervă după ce a ratat patru penalităţi la Tbilisi, precum şi centrii Ionuţ Dimofte şi Gal Csaba. Pe înaintare, în linia întâi reapare Mihăiţă Lazăr.

Din grupul de 22 de jucători lipseşte Sorin Socol, care a părăsit miercuri seară cantonamentul din Otopeni. Căpitanul "stejarilor" a anunţat apoi că a decis să se retragă de la naţională.

Iată cum arată echipa României pentru meciul cu Spania: 15. Dumitraş - 14. Lemnaru, 13. Gal, 12. Dimofte, 11. Fercu - (md) 10. Dumbravă, (mg) 9. Surugiu - 7. Ianus, 8. Pllotschi, 6. Carpo - 5. Ursache, 4. Petre (cpt.) - 3. Lazăr, 2. Zebega, 1. Nere.

Rezerve vor fi Rădoi, 17. Dima, 18. Popîrlan, 19. Lucaci, 20. Calafeteanu, 21. Vlaicu, 22. Cazan.

Meciul România - Spania va fi arbitrat de scoţianul Johan Van der Merwe, asistat de compatrioţii săi, Andy Ireland şi Archie MaCinally.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite