Primul sportiv prins că a folosit hormoni de creştere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terry Newton
Terry Newton

Lupta împotriva dopajului în sport a cunoscut un nou episod. Agenţia Antidoping din Marea Britanie a anunţat ieri că l-a suspendat pentru doi ani pe jucătorul de rugby in XIII Terry Newton. Acesta a recunoscut că a folosit hormoni de creştere...

Este primul caz de acest fel, iar depistarea sportivului este extrem de importantă. "Le va arăta tuturor celor care încearcă să trişeze că hormonul de creştere umană poate fi detectat", a declarat David Howman, directorul general al Agenţiei Antidoping din Marea Britanie. Newton a fost supendat pentru doi ani, iar Wakefield Wildcats i-a reziliat contractul.

Rugby-ul în XIII a apărut la începutul secolului trecut, când, din dorinţa de a răsplăti financiar jucătorii, lucru interzis în varianta în XV, mai multe cluburi din Anglia şi-au format o federaţie proprie. Această versiune a sportului cu balonul oval s-a răspândit ulterior în întreaga lume. La începutul anilor 90, în contextul în care tot mai multe vedete erau tentate să treacă la rugby în XIII, conducătorii celui în XV au decis să adopte profesionismul. Şi astfel să evite exodul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite