EXCLUSIV: Portughezii încearcă să pună beţe în roate rugbiştilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decisivă pentru stabilirea ocupantei locului 3 în Cupa Europeană a Naţiunilor, care asigură prezenţa în recalificările Rugby World 2011, partida Portugalia - România nu este lipsită de gesturi mai puţin elegante din partea lusitanilor.

Pentru a pregăti mai bine acest joc foarte important pentru viitorul sportului cu balonul oval de la noi, oficialii FR de Rugby au decis ca naţionala să ajungă de miercuri la Lisabona (de regulă se merge joi sau vineri). Şi deşi erau anunţaţi portughezii au cerut 600 de euro pentru a permite accesul „stejarilor" la cele două antrenamente efectuate pe terenul Şcolii Tehnice! „Este o ruşine pentru rugby!", a exclamat francezul Robert Antonin, managerul sportiv al echipei României.

Românii şi-au închiriat autocar

Supărarea conducătorilor FRR nu este legată de suma cerută, ci de faptul că ei n-au procedat astfel în cazuri similare. „Georgienii, de pildă, au venit de marţi. Şi le-am pus la dispoziţie tot ce ne-au cerut. Teren de antrenament, autocar, sală de forţă", a precizat şi managerul administrativ Pompilie Borş.
Românii ştiau că trebuie să-şi asigure singuri autocar pentru cele două zile în plus, de închirierea lui ocupându-se Bogdan Lazăr, directorul general al Agenţiei de turism „Triunghi". Nu se aşteptau însă să fie puşi să achite intrarea pe un teren la care nu folosesc vestiare, dusuri sau sauna.

„Să-i batem noi sâmbătă şi i-am liniştit!"

Aflat în ţară, Alin Petrache, preşedintele FRR, n-a fost încântat de modul cum a fost tratată echipa României. „Nu asta contează. Să-i batem noi sâmbătă şi i-am liniştit. Ce au făcut ei ţine de războiul psihologic dinaintea unu meci de o asemenea importanţă. Vor să ne şicaneze. E problema lor. Noi să jucăm bine şi să câştigăm", a declarat fostul internaţional.
Astăzi „stejarii" vor efectua antrenamentul căpitanului, pe Stadio Universitario, cel care va găzdui întâlnirea Portugalia - România mâine, la ora 15.00 (17.00 în România). O victorie la o diferenţă de cel puţin două puncte asigură (matematic) prezenţa „stejarilor" în recalificările Rugby World Cup 2011. În cazul unui succes la un punct naţionala trebuie să câştige meciul cu Spania, programat în 27 martie, la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite