Stejarii au un nou căpitan cu Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României va aborda partida cu Georgia din Cupa Europeană a Naţiunilor cu un nou căpitan, Cristian Petre. Acesta l-a înlocuit pe Sorin Socol, care va fi rezervă în partida ce are loc sâmbătă la Tbilisi, şi este de la ora 16.00, înregistrat, la GSP TV.

Stejarii au făcut astăzi antrenamentul căpitanului sub comanda lui Cristian Petre, în condiţiile în care Sorin Socol, tradiţionalul lider al tricolorilor va fi rezervă în partida de mâine.

„E şi o recunoaştere a meritelor mele, pentru că am venit mereu la naţională. Sper să câştigăm cu Georgia, mai ales că meciul cu Rusia (câştigat de stejari cu 33-3 - n.r.) ne-a dat multă încredere. Important va fi să jucăm inteligen şi să nu comitem erori", a declarat Petre pentru adevarul.ro. Jucătorul din linia a doua împlineşte în acest an un deceniu de când este prezent sub tricolor, debutând în anul 2001.

Ultima şedinţă de pregătire s-a desfăşurat pe un teren vecin cu arena care va găzdui partida de sâmbătă, deoarece georgienii încearcă să protejeze gazonul serios afectat de condiţiile meteo, cu multă zăpadă. Naţionala a repetat margini şi scheme de atac în viteză cu fixări şi alternanţe între jocul la mână şi cel cu piciorul. Cum lipsesc mai mulţi oameni din linia întâi - Tincu, Bălan, Florea, Ion sau Toderaşc - se va încerca evitarea jocului de contact, Georgia având o înaintare puternică.

România va alinia următorul lot:
Titulari: 15. Dumitraş - 14. Lemnaru, 13. Cazan, 12. Dascălu, 11 Fercu - 10. Vlaicu, 9. Surugiu - 7. Ianus, 8. Carpo, 6. Macovei - 5. Petre (cpt.), 4. Ursache - 3. Dima, 2. Zebega, 1. Nere.
Rezerve: 16. Rădoi, 17. Marişcariu, 18. Socol, 19. Poparlan, 20. Calafeteanu, 21. Gal, 22. Dumbravă

Partida are loc de la ora 14.00, şi va fi transmisă înregistrat de către GSP TV de la ora 16.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite