Prinţesa Zara Phillips se va căsători cu rugbystul Mike Tindall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii se va căsători cu logodnicul ei, jucătorul de rugby Mike Tindall, pe 30 iulie, în oraşul scoţian Edinburgh. Zara a fost campioană europeană la echitaţie, iar el a cucerit titlul mondial în 2003.

Căsătoria Zarei Phillips va avea loc la trei luni după ce vărul ei prinţul William se va căsători, la Londra, cu iubita sa, Kate Middleton, această căsătorie regală suscitând un interes enorm în mass-media britanică. După ceremonie, "cuplul va organiza o recepţie la palatul Holyroodhouse", reşedinţa oficială din Scoţia a reginei Elizabeth a II-a.

Campioană a Europei în concursul complet

Născută în 15 mai 1981, Zara a moştenit pasiunea pentru echitaţie de la părinţii ei. Prinţesa Anne, fiica Reginei Elizabeta a II-a, a fost campioană a Europei în Concursul complet pe echipe, în 1971, fiind membră a Comitetului Internaţional Olimpic, iar tatăl, Mark Phillips, a fost medaliat olimpic cu aur la Munchen.

Fără să fie preocupată prea mult de respectarea regulilor Casei Regale, Zara a şocat deseori prin gesturile ei. După ce a absolvit cursurile la Port Regis Prep School din Dorset, iar apoi la Gordonstound, în Scoţia, a plecat prin lume, oprindu-se în Jamaica, Australia şi Noua Zeelandă. La Sydney, de pildă, a lucrat ca maşinist la producţia australiană "Eu şi regele".

Tot atunci în presa tabloid au apărut fotografii cu ea pe plajă, topless, sărind cu paraşuta sau petrecând în diverse cluburi. Piercing-ul făcut pe limbă, pe când avea 17 ani, a făcut ca ziarele să o numească "Prinţesa rebelă". La întoarcerea acasă însă, Zara a fost readusă cu picioarele pe pământ, din câte se pare, chiar de către bunica ei. S-a înscris la Universitatea Exeter, unde a terminat fizioterapia. 

Cu toate că putea beneficia de sprijinul financiar al Casei Regale, Zara Phillips a decis să participe la competiţiile de echitaţie pe cont propriu, cu ajutorul unor sponsori - este adevărat că nici nu i-a fost însă foarte greu să-i găsească. În 1999, cu ajutorul tatălui ei, l-a cumpărat pe "ToyTown", un cal de şapte ani. "Între mine şi el a existat dintotdeauna o mare încredere. Împreună ne-am transformat din începători în campioni", avea să declare cea care, spre deosebire de verii săi, nu deţine niciun titlu de nobleţe.

Marea ambiţie a nepoatei Reginei a fost să participe la Jocurile Olimpice, însă n-a reuşit să şi-l împlinească încă din cauze care nu au depins de ea. Sponsorizată de Cantor Index, o casă de pariuri din Anglia, Zara s-a clasat pe locul 2 la Burglhey Horse Trials, în 2003. Nu a fost însă inclusă în selecţionata Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Atena pentru că "ToyTown" s-a accidentat la picior cu câteva luni înainte.  

Zara avea să-şi depăşească mama în 2005, când a devenit campioană a Europei în concursul complet atât la individual, cât şi pe echipe. Un an mai târziu a câştigat medalia de aur la Jocurile Ecvestre Mondiale de la Aix-la-Chapelle.

În ciuda acestor performanţe, norocul nu i-a surâs nici de data aceasta. Inclusă în lotul olimpic britanic pentru Beiging Zara Phillips a ratat din nou participarea: "ToyTown" s-a lovit din nou, iar ea nu a avut alt cal cu care să concureze! Mai mult decât atât, în octombrie 2008, pe când participa la un concurs în Franţa, la Pau, a căzut rău, iar urmările au fost nefaste. Ea şi-a fracturat clavicula, însă armăsarul cu care a concurat atunci, Tsunami II, şi-a fracturat a doua vertebra cervicală, fiind eutanasiat... Zara şi-a revenit fizic după acest accident, însă a fost afectată de moartea calului ei. Ea nu a renunţat însă la echitaţie, iar recent presa britanică a dezvăluit că primeşte o sponsorizare anuală de 99.000 de euro din partea Royal Bank of Scotland. 

Iubitul ei a câştigat titlul mondial la rugby în 2003


Zara Phillips îşi împarte viaţa de mai bine de şase ani cu Mike Tindall (32 de ani). Cei doi s-au cunoscut în noiembrie 2003, în Australia, după ce rugbystul câştigase titlul mondial cu Anglia. Anul trecut cei doi şi-au amenajat o casă în Gatcombe Park (comitatul Gloucestershire), pe domeniul Prinţesei Anne. În ciuda faimei de care se bucură, poliţia nu s-a sfiit să-i oprească în 2008, pe când alergau cu un automobil în vestul Londrei. Tindall băuse, aşa că a fost închis, iar apoi eliberat pe cauţiune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite