Mâine seară avem români în finala Campionatului Franţei la rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei mai valoroşi rugbyşti români ai momentului, talonerul Marius Tincu şi flankerul Ovidiu Toniţă, au fost reţinuţi în grupul de 28 de jucători cu care USA Perpignan pregăteşte finala campionatului Franţei de mâine seară.

Iubitorii sportului cu balonul oval de la noi au ocazia de a urmări mâine finalele campionatelor de rugby din Anglia şi Franţa. La ora 19.30, Sport 1 va transmite întâlnirea Leicester - Saracens, care va decide cine este cea mai valoroasă grupare din Insulă. Două ore mai târziu, pe TV5 Europe şi Boom Sport Two veţi putea urmări un meci care prezintă interes şi pentru noi, românii, pentru titlul de campioană a Franţei luptând USA Perpignan, formaţia la care evoluează Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă.

Cei doi au câştigat titlul şi anul trecut, şi tot într-o finală cu Clermont, cea mai ghinionistă echipă din istoria competiţiei: a pierdut cele zece meciuri în care a jucat cu trofeul pe masă! În 2009 însă, Toniţă a avut ghinionul de a nu putea juca pe Stade de France. Fiind nerefăcut complet după o accidentare, jucătorul originar din Bârlad a fost în tribună, ca rezervă.

USA Perpignan a dominat sezonul regulat, terminând pe primul loc, înaintea lui RC Toulon, Clermont şi Toulouse. În semifinale, cu Toniţă titular şi Tincu intrat pe teren după pauză, formaţia din zona catalană a Franţei a învins cu 21-13 pe Toulouse, fromaţie care mai apoi a devenit campioană a Europei. Clermont s-a calificat în finală eliminând pe Toulon după prelungiri (35-29).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite