ANCHETĂ "ADEVĂRUL" Votaţi "Cel mai bun rugbyst român al anului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul intern de rugby s-a încheiat. CSM Baia Mare a câştigat un nou titlu de campioană naţională, iar RCM Timişoara s-a impus în Cupa României. Vă invităm, aşadar, să alegeţi "Cel mai bun rugbyst român al anului".

Iată propunerile noastre (în ordine alfabetică):

Valentin CALAFETEANU (mijlocaş de grămadă, RCM Timişoara)
Cel mai bun marcator al Superligii (196 puncte) a contribuit decisiv la câştigarea Cupei României, după 32-10 cu Baia Mare în finală.



Daniel CARPO (linia a treia, Farul Constanţa)
S-a dovedit a fi şi în acest an, atât la naţională, cât şi la echipa de club, un lider autoritar. La Cupa Mondială, el a marcat un eseu în meciul cu Scoţia (24-34), fiind printre jucătorii care au dus greul pe înaintare.

Vali Calafeteanu



Ionel CAZAN (centru, Steaua)
Aflat la prima sa participare la Cupa Mondială, la seniori, a marcat o încercare frumoasă în partida cu Argentina.

Daniel Carpo



Ionuţ DIMOFTE (mijlocaş la deschidere, CSM Baia Mare)
Al doilea marcator al campionatului (157 puncte), el a înscris puncte importante pentru echipa sa de club, cu care a câştigat din nou titlul naţional.

Ionel Cazan
Ionuţ Dimofte

Dănuţ DUMBRAVĂ (mijlocaş la deschidere, Steaua)

Şi-a condus echipa de club până în finala campionatului. A marcat 15 puncte pentru România la Cupa Mondială.

Dănuţ Dumbravă

Iulian DUMITRAŞ (fundaş, Lourdes)
A fost unul dintre componenţii linie de treisferturi a României care a încercat să diversifice jocul nostru la Cupa Mondială, folosind loviturile cu piciorul, dar şi încercările de a străpunge apărarea adversă în viteză.

Iulian Dumitraş

Paulică ION (pilier, London Irish)
Singurul rugbyst român care evoluează în prima ligă engleză a câştigat mult în siguranţă, fiind printre cei mai valoroşi pilieri care au participat la Cupa Mondială.

Paulică Ion

Mihăiţă LAZĂR (pilier, Aix-en-Provence)

Aflat la prima participare la Cupa Mondială, jucătorul originar din Iaşi a reuşit unul din cele două eseuri marcate de România în partida pierdută la mare luptă (24-34) în faţa Scoţiei.



Mădălin LEMNARU (aripă, RCM Timişoara)

Mihăiţă Lazăr

A reuşit două eseuri de mare efect în finala Cupei României. Este unul dintre rugbyştii de viteză de care dispune naţionala, alături de colegul său de club, Cătălin Fercu.



Mihai MACOVEI (linia a treia, CSM Baia Mare)

Căpitanul campioanei a marcat unul dintre eseurile care au adus echipei sale o victorie clară (24-12) în finala cu Steaua. 

Mădălin Lemnaru



Cristian PETRE (linia a doua, Saint-Etienne)
A devenit cel mai selecţionat rugbyst român din istorie, cu 85 de meciuri, dintre care 12 le-a disputat la Cupa Mondială.

Mihai Macovei



Florin SURUGIU (mijlocaş de grămadă, CSM Bucureşti)

Unul dintre jucătorii-revelaţie din acest an. A participat la Cupa Mondială, unde a dovedit că naţionala se poate baza pe el în următorii ani, mai cu seamă că Lucian Sîrbu se află pe picior de retragere. 

Cristian Petre



Marius TINCU (taloner, USA Perpignan)
Adevărat lider de echipă, jucătorul care a cucerit titlul de campion al Franţei în 2009, cu USAP, a fost unul dintre cei mai valoroşi jucători care au participat la Rugby World Cup.

Florin Surugiu



Ovidiu TONIŢĂ (linia a treia, USA Perpignan)
Rămâne acelaşi înaintaş valoros. A dat siguranţă jocului echipei României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. 

Marius Tincu



Florin VLAICU (fundaş, Steaua)
În decurs de o săptămână, el a disputat două finale cu echipe diferite, ambele în faţa lui CSM Baia Mare... A pierdut titlul naţional, sub tricoul Stelei, dar a câştigat Cupa României, evoluând în XV-le lui RCM Timişoara.

Ovidiu Toniţă
Florin Vlaicu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite