UPDATE: Dramă pentru un rugbyst de 19 ani: s-a accidentat grav la coloana cervicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Grădinaru este scos pe targă din teren * Foto: Călin Mnerie (Glasul Aradului)
Alexandru Grădinaru este scos pe targă din teren * Foto: Călin Mnerie (Glasul Aradului)

Într-un meci restant din prima etapă a ediţiei 2010 a Diviziei Naţionale la rugby, CSM Baia Mare a câştigat cu 22-7 la Arad. Mijlocaşul la grămadă Alexandru Bogdan Grădinaru (19 ani) a suferit un accident grav, fiind transportat la spitalul din Timişoara.

Campionii s-au impus cu 22-7, graţie plusului de experienţă, însă meciul a fost marcat de o accidentare cu efecte ce se anunţă foarte grave. Intrat în repriza a doua a meciului, mijlocaşul de grămadă Alexandru Bogdan Grădinaru (19 ani) a fost busculat de un adversar şi a rămas întins la sol. El a fost transportat la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde, după la un prim control s-a dat un diagnostic dur: traumatism coloană cervicală cu fractură, bipareză brahială şi paraplegie. Rugbystul, care nu-şi poate mişca mâinile şi picioarele, va fi suspus unui control amănunţit, abia după aceea medicii urmând a se pronunţa în privinţa şanselor sale de a scăpa fără urmări grave asupra sănătăţii.

Participant la meciul ce s-a disputat la Sannicolau Mare, internaţionalul român Cătălin Fercu a declarat pentru "Adevărul": "Suntem cu toţi, noi, cei de la echipa MVT CSU Aurel Vlaicu Arad, extrem de îngrijoraţi. Grădinaru spunea că nu mai simte nimic de la gât în jos. Sper să nu fie ceva grav". Autor al unui eseu spectaculos sâmbătă, în meciul pe care România l-a câştigat (48-3) cu Spania, Fercu a adăugat că echipa sa a pierdut în faţa campioanei din Baia Mare şi pentru că adversara are un plus de experienţă. "Noi ne-am apărat bine, însă ei au marcat trei eseuri în urma unor moluri".

Antrenor principal la Arad, Ovidiu Şerban s-a declarat şi el îngrijorat de cele ce i s-au întâmplat lui Grădinaru: "Nu a fost un atac neregulamentar la el, motiv pentru care arbitrul nu avea de ce să fluiere. A fost însă o intrare dură... Din păcate nu toţi rugbyştii de la noi înţeleg să se respecte pe teren. Nu cred că era cazul ca jucătorul băimărean să intre aşa. În sfârşit... Eu sper să fie doar un atac de panică. Doamne fereşte de altceva! Dacă nu era acest accident nefericit, eu m-aş fi declarat mulţumit de jocul echipei mele".

Arbitru la acest meci, bucureşteanul Radu Petrescu a aflat după meci despre gravitatea accidentării: "Iniţial, nu şi-a dat seama nimeni că accidentarea a fost atât de gravă. Am întrerupt, fireşte, meciul. A venit doctorul la el. Grădinaru se plângea de dureri la umăr. Cred că avea şi fractură la mână. După meci am aflat că accidentarea este gravă".

Mâine, Alexandru Bogdan Grădinaru va fi supus unei intervenţii chirurgicale.

Vom reveni cu amânunte

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite