Andy Robinson va fi antrenorul echipei de rugby a Scoţiei până în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Scoţiană de Rugby (SRU) a decis să-l confirme în funcţie de antrenor al selecţionatei ciulinilor pe Andy Robinson. Fost antrenor al Angliei şi al lui Edinburgh, acesta a preluat echipa în 2009. Scoţia este adversara României la Cupa Mondială din acest an.

În vârstă de 46 de ani, Robinson a fost secund al lui Clive Woodward la echipa Angliei în perioada în care aceasta a devenit prima reprezentantă a Nordului care a cucerit titlul mondial (2003). În 2001, înaintea meciului-test pe care "trandafirii" l-au câştigat (134-0) cu România, el a venit la Bucureşti, alături de Brian Ashton, conducând două antrenamente cu rugbyştii români - unul pe stadionul "Lia Manoliu", celălalt pe "Tineretului" - englezii au dorit să ne ajute înaintea partidei directe, decalajul dintre cele două naţionale fiind considerabil.

Robinson a antrenat echipa Angliei, ca principal, între anii 2004 şi 2006, iar apoi a pregătit pe Edinburgh. În 2009, el l-a înlocuit în funcţie de antrenor al Scoţiei pe Frank Hadden. În iunie 2009, înainte să preia prima reprezentativă, Robinson a codus spre victorie a doua echipă a ecosezilor la IRB Nations Cup, competiţie organizată la Bucureşti.

Aceeaşi echipă şi în meciul cu Ţara Galilor

Învinsă (21-34) la Paris, săptămâna trecută, Scoţia va întâlni pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 19.00, Ţara Galilor, în etapa a doua din Turneul celor 6 Naţiuni. Robinson a decis să nu facă nicio schimbare în XV-le cu care a abordat întâlnirea cu Franţa. Singura schimbare notabilă s-a produs pe banca rezervelor, talonerul Dougie Hall fiind înlocuit cu Scott Lawson.

Iată grupul jucătorilor pe care va conta Scoţia în partida cu Ţara Galilor:

XV-le de start: Southwell - Walker, Ansbro, De Luca, Evans - (md) Parks, (mg) R. Lawson - Barclay, Brown, Hines - Kellock (cpt), Gray - Murray, Ford, Jacobsen.

Rezerve: Blair, Vernon, S. Lamont, Rennie, Jackson, Low, S. Lawson.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite