VIDEO: Rugbyştii italieni au învins Franţa pentru prima dată în Six Nations

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acceptată în Turneul celor 5 Naţiuni, în 2000, echipa de rugby a Italiei a produs o mare supriză sâmbătă, când au învins cu 22-21, la Roma, selecţionata Franţei, una dintre favoritele la câştigarea competiţiei.

Fireşte că acest succes a fost sărbătorit cum se cuvine de fanii peninsulari, pentru ei naţionala de rugby fiind una dintre preferate - acum doi ani, la un meci cu Noua Zeelandă, stadionul "San Siro" din Milano a fost plin ochi. "Nu găsesc cuvinte pentru a explica această magnifică victorie. Este nemaipomenit pentru rugby. Este rezultatul muncii fantastice a acestui grup deosebit de jucători, a staff-ului tehnic, care a fost atât de criticat. Am meritat acest succes. Este un vis! Sunt foarte mândru. Le-am spus băieţilor, înainte de a intra pe teren, că nu trebuie să încetăm a visa. Am fost atât de puternici. Este ziua noastră", a declarat Sergio Parisse, căpitanul Italiei.

Numit antrenor în octombrie 2007, sud-africanul Nick Mallett a văzut sâmbătă, la Roma, cum munca sa a dat roade. Cel care a dus selecţionata Springboks pe locul 3 la Cupa Mondială din 1999, obţinând cu aceasta 27 de victorii - 17 la rând, un record mondial -, a mărturisit după meci: "Francezii nu se aşteptau ca noi să jucăm până la sfârşit. Le-am spus băieţilor să lupte până la capăt. Sunt mândru de jucătorii mei. Este unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei mele. Am crezut mereu că echipa Franţei are mari talente şi poate ajunge în semifinalele Cupei Mondiale.

Acum, francezii mi-au lăsat impresia că au crezut că pot câştiga fără a avea mentalitatea să o facă".
Marcatori: Masi  1 eseu (min. 59), M. Bergamasco 1t, 5lp (min. 2, 24, 65, 69, 76), respectiv Clerc 1e (min. 14), Parra 1e (min. 50), 1t (min. 50), 3lp (min. 21, 46, 66).

În Turneul celor 6 Naţiuni, Italia a disputat 59 de meciuri, din care au câştigat 8, au făcut un meci egal, iar 50 le-au pierdut. Peninsularii au învins de cinci ori Scoţia, de două ori Ţara Galilor şi o dată Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite