Scoţia, adversara "stejarilor" de la CM, a ţinut Franţa în şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima rundă a ediţiei 2011 a Turneului celor 6 Naţiuni la rugby s-a încheiat cu victoria favoritelor. Cu toate acestea, autsiderele au opus ceva rezistenţă, în special Italia, care a fost pe punctul de a produce o surpriză.

Cele două adversare ale României la Cupa Mondială din septembrie, Anglia şi Scoţia, au avut evoluţii bune. Oamenii lui Martin Johnson s-au impus la Cardiff, cu 26-19, profitând însă de erorile comise de galezi. Favorită la câştigarea acestei ediţii - joacă acasă, cu Franţa -, echipa Angliei în special datorită jocului foarte bun făcut de Chris Ashton, care a reuşit două încercări, şi preciziei transformerului Tobby Flood, care a reuşit 13 puncte - o penalitate a fost concretizată de Jonny Wilkinson, care a revenit la naţională, pe final.

Fără victorie pe Millennium Stadium din 2003, "trandafirii" au confirmat ascendentul înregistrat de jocul lor încă din toamna trecută, când au umilit Australia în meci-test şi au dat o replică bună Noii Zeelande. Ei au dominat pe înaintare, acest compartiment dovedindu-se a fi pe cât de puternic, pe atât de dinamic. Este adevărat că şi pachetul galez nu a cuprins cei mai buni oameni, pilierii Adam Jones şi Gethin Jenkins absentând de la acest meci, însă şi englezii s-au prezentat fără căpitanul Lewis Moody, unul dintre cei mai buni flankeri din lume. Ceea ce a surprins la englezi a fost că ei nu au avut multe ocazii de a marca, însă când au fost în această situaţie nu au iertat. Victoria lor putea să fie şi mai consistentă, ei conducând la un moment dat cu 23-9.

Deţinătoare a titlului, şi încă cu Mare Şlem, echipa Franţei a fost mulţumită că a învins (34-21) Scoţia, la Paris, mai cu seamă că această izbândă s-a produs la două luni după ce "cocoşii" au fost umiliţi (16-59), tot acolo, de Australia. Acest rezultat a permis echipei lui Lievremont să treacă în fruntea clasamentului după prima rundă.

Francezii au dominat pe înaintare, însă au acţionat cu destulă crispare în atac. Cu patru eseuri marcate de Medard, Harinordocquy şi Traille (unul a fost de penalizare), "cocoşii" s-au impus deşi, pe final, adversarii lor au revenit de la 7-24 - Scoţia a reuşit trei încercări prin Kellocks, Brown şi Lamont.

Irlanda a tremurat puţin la Roma

"Verzii" au reuşit să câştige la Roma, însă la o diferenţă minimă (13-11). Cu un om în plus pe teren (Denis Leamy a fost eliminat pentru 10 minute), italienii au fost foarte aproape de victorie, ei conducând în minutul 74 graţie eseului marcat de Luke McLean, eseu la care antrenorul Nick Mallett s-a manifestat într-un mod exuberant. Mirco Bergamasco a ratat transformarea, nereuşita sa influenţând mai apoi rezultatul final.

N-a fost însă să fie primul succes al Italiei în faţa Irlandei în istoria Turneului celor 6 Naţiuni. La un minut după reuşita peninsularilor, Ronan O'Gara, intrat pe teren de zece minute, în locul lui Sexton, a trimis balonul printre buturi, din dropgol, după mai multe grămezi deschise. Acelaşi procedeu a fost încercat mai apoi de Luciano Orquera, însă execuţia italianului nu a avut precizia omologului său irlandez.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite