Australia a spulberat speranțele Springboks de a câștiga Tri-Nations

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntarea singurelor echipe de rugby din lume care au câștigat două titluri mondiale la rugby s-a încheiat cu victoria Australiei: 14-9 (0-6) cu Africa de Sud. Cu nici o lună înainte de Rugby World Cup, ”Springboks” au motive să fie îngrijorați.

Africa de Sud a pierdut și al treilea meci din această ediție a Tri-Nations, competiția care le reunește pe cele trei mari națiuni din Emisfera Australă. Și a făcut-o deși a jucat acasă, la Durban. Cu toate că au condus mai bine de jumătate din meci prin cele două penalități concretizate de Francois Steyn și au aliniat o echipă în care au fost prezenți cam toți jucătorii de top, cei odihniți în precedentele două dispute, ”Springboks” au lăsat o impresie proastă.

Australienii, în schimb, deși sunt în majoritate tineri, s-au dovedit la fel de insistenți ca în precedentul meci, din Noua Zeelandă. De data aceasta, însă, ei au reușit să și marcheze. După o acțiune spectaculoasă, întinsă pe circa 100 de metri, dar care nu s-a concretizat prin eseu, ei au înscris singura încercare a meciului. Ashley-Cooper a avansat 50 de metri, balonul a ajuns la O’Connor, care a fentat, pironindu-I pe adversari, după care a pasat decisiv la MCabe (min. 47). Încercarea n-a fost transformată, însă O’Connor a mai reușit două lovituri de pedeapsă până la final (min. 65 și 73), în timp ce sud-africanii au fructificat doar una, prin James (min. 57).

Cu acest success Australia are același număr de puncte ca și Noua Zeelandă, însă este în urma acesteia din cauză că a disputant un meci în plus. Sâmbăta viitoare, de la ora 18.00, All Blacks vor juca în Africa de Sud, iar în 27 august, pe Suncorp Stadium va avea loc finala cu Wallabies.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite