Dinamo şi Steaua au avut dificultăţi în a obţine victoria în Superliga de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa cu numărul 2 din ediţia 2011 a Superligii la rugby a fost la fel de disputată ca şi prima. Cel mai interesant meci a avut loc la Bucureşti, unde vicecampioana Steaua a obţinut victoria (29-28) în faţa Timişoarei, prin eseul marcat de Florin Vlaicu în minutele de prelungire.

Bucureştenii au dominat prima parte a meciului, conducând cu 9-0 după 22 de minute, graţie celor trei lovituri de pedeapsă concretizate de Dănuţ Dumbravă (min. 4, 16 şi 22). Şi cu toate că oaspeţii au replicat prin penalitatea lui Conache (min. 29), Steaua a terminat repriza în forţă, acelaşi Dumbravă transformând eseul marcat de Cazan (min. 39).

După pauză, bănăţenii, pentru care au evoluat internaţionalii Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru, Vasile Rus, Samuel Mariş şi Vali Calafeteanu, s-au dovedit a fi mult mai activi. Şi, în condiţiile în care militarii n-au mai înscris decât prin Dumbravă (penalitate, în min. 52) şi Melinte (eseu / min. 59), ei se aflau la conducere (28-24) cu două minute înainte de final, graţie punctelor înscrise de Makapelu (eseuri / min. 50 şi 74), Rus (eseu / min. 70) şi Calafeteanu (două transformări, în min. 70 şi 74, o penalitate, în min. 78).

În minutele de prelungire, când se credea că RCM Universitatea de Vest Timişoara va obţine primul succes din această ediţie de campionat, Florin Vlaicu a culcat balonul în terenul de ţintă advers, aducând astfel Stelei un succes important. Oaspeţii, în schimb, au obţinut al doilea punct bonus defensiv, fiind pentru a doua oară când cedează la limită.

O victorie (20-14) a obţinut şi Dinamo, la Cluj, tot după un meci în care au fost chinuiţi de adversari. Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa, în schimb, au câştigat la scor disputele cu CSM Bucureşti (41-19), respectiv CSU Arad (84-3).

Clasament
1. Baia Mare    10 puncte (2pb)

2. Farul      9 puncte (1pb)
3. Steaua      9 puncte (1pb)
4. Dinamo      8 puncte (0pb)
5. Timişoara      2 puncte (2pb)
6. "U" Cluj      1 punct (1pb)
7. CSM Bucureşti    0 puncte
8. Arad      0 puncte

NOTĂ - Punctaj acordat: 4p - victorie, 2p - egal, 0p - înfrângere, 1p bonus ofensiv - 4 eseuri marcate într-un meci, 1p bonus defensiv - eşec la cel mult 7 puncte diferenţă

Program etapa viitoare (a 3-a)

Sâmbătă, 9 aprilie
Sânicolaul Mic (ora 11.00)

CSU Arad - Steaua

Bucureşti (stadion "Arcul de Triumf", ora 11.00)
CSM - CS "U" Cluj

Duminică, 10 aprilie
Bucureşti (stadion "Arcul de Triumf", ora 11.00)

Dinamo - Farul Constanţa
Meciul este transmis în direct, la GSP TV

Luni, 11 aprilie
Timişoara (ora 15.00)

RCM Univ. de Vest - CSM Baia Mare
Meciul este transmis în direct, la GSP TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite