Farul s-a impus la limită, 14-13, la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, la Timişoara a avut loc ultimul meci din cadrul primei etape a Superligii la rugby. Farul s-a impus cu 14-13 în faţa lui RCM Universitatea de Vest.

Derby al rundei inaugurale din ediţia 2011 a campionatului, meciul de la Timişoara a avut o evoluţie palpitantă, cele două combatante alternând la conducere. Folosit ca fundaş, Cătălin Fercu a deschis scorul printr-un eseu marcat în minutul 6. Şi cum Vali Calafeteanu a transformat, RCM a condus cu 7-0, iar acest avantaj a fost majorat la 10 puncte trei minute mai târziu, când internaţionalul român a concretizat o lovitură de pedeapsă.
Farul a reacţionat mai întâi prin Bezuşcu, autorul unei penalităţi (min. 20), apoi prin namibianul Van Wyk McGrath, care a reuşit un eseu (min. 45), În minutul 56, oaspeţii au trecut în avantaj (11-10), Cătălin Nicolae marcând tot dintr-o lovitură de pedeapsă.

Duelul transformerilor a continuat, Calafeteanu (min. 62) şi Nicolae (min. 63) punând fiecare câte trei puncte pe tabelă. Primul a avut ocazia de a aduce victoria Timişoarei, în minutul 75. Şi deşi poziţia din care a executat o penalitate a fost favorabilă - circa 20 de metri de buturi, perpendicular pe ele -, balonul trimit de Calafeteanu a lovit unul dintre stâlpi... Astfel că Farul a obţinut o victorie preţioasă (14-13), pe terenul unei echipe care cuprinde numeroşi internaţionali şi care şi-a anunţat intenţia de a se bate pentru titlul de campioană în acest an. Bănăţenii au obţinut acum doar punctul bonus defensiv (eşec la o diferenţă de un punct).

Celelalte rezultate înregistrate în etapa 1: CSU Arad - Dinamo 0-28, CS "U" Cluj - CSM Ştiinţa Baia Mare 10-41 şi CSM Bucureşti - Steaua 12-28.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite