Farul a câştigat cu Dinamo şi a luat şi punct bonus ofensiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de rugby Farul Constanţa a reuşit să se impună cu 32-16, astăzi, la Bucureşti, în faţa lui Dinamo. Gruparea de pe Litoral a obţinut şi bonusul ofensiv, marcând patru încercări, ultima în minutul 78.

Cum s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână, când Steaua s-a impus pe final, în faţa Timişoarei, şi astăzi învingătoarea în disputa dintre Dinamo şi Farul s-a stabilit în ultimele minute. Constănţenii au condus cu 11-8, la pauză, punctele fiind marcate de Mamoc (1e / min. 3) şi Bărbuliceanu (1lp / min. 34), respectiv Onal (1e / min. 27) şi Nicolae (2lp / min. 6 şi 17).

Nici repriza a doua nu a fost mai liniştită, cele două formaţii alternând la conducere. Oaspeţii au marcat un eseu, prin Boar (min. 45), transformat de Nicolae, iar gazdele au pus alte opt puncte pe tabelă prin încercarea lui Bădălicescu (min. 52) şi penalitatea lui Bărbuliceanu (min. 62). Cu 18 minute înainte de finală, Farul conducea cu 18-16 şi nimic nu era decis.

Ultimul "sfert" a fost dominat de constănţeni, care au înscris alte două încercări, prin Onal (min. 70) şi McGrath (min. 77), ambele fiind transformate de acelaşi Cătălin Nicolae. Graţie acestora, pe lângă cele 4 puncte acordate pentru victorie, Farul a obţinut şi bonusul ofensiv cu care ocupă primul loc în clasamentul provizoriu - are 14 puncte, la fel ca Steaua, care s-a impus cu 39-0, ieri, la Arad.

În aceeaşi etapă cu numărul 3 din Superligă, CSM Bucureşti a marcat patru eseuri (Florea, Budileanu, Popîrlan, Beldeanu) în întâlnirea cu "U" Cluj, câştigată cu 24-11.

Mâine (luni), de la ora 15.00, la Timişoara va avea loc ultimul meci al rundei, între RCM Universitatea de Vest şi CSM Ştiinţa Baia Mare (în direct la GSP TV). Oaspeţii au nevoie de victorie pentru a se menţine pe primul loc al clasamentului (au 10 puncte acum).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite