VIDEO: Ţara Galilor a câştigat cu Irlanda printr-un eseu neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un meci disputat la Cardiff, în etapa a 4-a din Turneul celor 6 Naţiuni la rugby, echipa Ţării Galilor s-a impus cu 19-13 în faţa Irlandei. Eseul care le-a adus victoria gazdelor a fost marcat neregulamentar, repunerea din margine care a precedat încercarea fiind făcută cu un alt balon decât acela care părăsise terenul.

Galezii au repus rapid, iar irlandezii au fost surprinşi. Interesant este că arbitrul de centru Jonathan Kaplan a acordat încercarea lui Mike Phillips după ce s-a consultat cu judecătorul de margine. Eşecul suferit astfel i-a scos pe "verzi" din cursa pentru câştigarea competiţiei, trofeul revenind Angliei, care s-a impus cu 22-16 şi nu mai poate fi egalată înaintea ultimei runde.

Irlandezii au avut un debut favorabil de meci, O'Driscoll marcând o încercare în minutul 2, după ce a fost servit ireproşabil de Stringer. O'Gara a transformat şi "verzii" aveau 7-0. Gazdele au replicat prin penalităţile concretizate de Hook (min. 19 şi 28), însă transformerul irlandez şi-a ţinut echipa în avantaj (10-6 / min. 33). Cele două rivale s-au "duelat" în continuare în lovituri de ţintă, prima repriză încheindu-se cu un uşor avantaj (10-13) al oaspeţilor - au înscris Halfpenny, respectiv O'Gara.

În minutul 50 s-a desfăşurat faza controversată în urma căreia Mike Phillips a culcat balonul în terenul de ţintă al Irlandei. Hook a transformat, iar în minutul 70 a mai pus trei puncte pe tabelă, stabilind rezultatul final. Galezii au reuşit să apere avantajul deşi pe final oaspeţii au atacat furibund.

Au marcat: Mike Phillips 1e, Hook 1t, 3lp, Halfpenny 1lp, respectiv O'Driscoll 1e, O'Gara 1t, 2lp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite