Marius Tincu va fi căpitanul "stejarilor" la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Sîrbu * Foto: Marian Burlacu
Lucian Sîrbu * Foto: Marian Burlacu

Federaţia Română de Rugby (FRR) a anunţat lotul de 30 de jucători şi cine va conduce din teren naţionala la Cupa Mondială din Noua Zeelandă (9 septembrie - 26 octombrie). Căpitan va fi talonerul Marius Tincu, iar vice-căpitan Cristian Petre.

Nominalizarea celor doi jucători nu surprinde pe nimeni. După retragerea lui Sorin Socol, survenită la câteva zile după meciul din Georgia, rolul de căpitan l-a îndeplinit Cristian Petre - la acea vreme, Marius Tincu nu era încă refăcut după accidentarea din partida cu Biarritz, contând pentru prima ligă din Franţa.

Cu toate că nu a mai jucat pentru "stejari", talonerul de la USA Perpignan va fi căpitan al "stejarilor" la Rugby World Cup, competiţie care va debuta în Noua Zeelandă în 9 septembrie - România va juca primul meci în 10 septembrie, cu Scoţia. Campion al Franţei în 2009, vicecampion anul trecut, Tincu este nu numai unul dintre cei mai experimentaţi componenţi ai naţionalei de astăzi, ci şi unul dintre cei care au răspuns mereu prezent la convocări. „E o mare onoare pentru mine să conduc echipa României. Este o mare satisfacţie profesională, ţinând cont că s-ar putea sa fie ultima mea Cupă Mondială. Obiectivul nostru ar fi victoria împotriva Georgiei. Cu celelalte echipe trebuie să facem meciuri bune”, a declarat Tincu în site-ul oficial al FRR (www.frr.ro).

Vicecăpitan a fost desemnat Cristian Petre. Originar din judeţul Bihor, jucătorul de linia a doua a debutat la naţională în meciul cu Anglia (0-134) din noiembrie 2001. De atunci, el a avut apariţii constante în echipa României, adunând 77 de selecţii în meciuri-test (FRR indică 83, însă ia în calcul şi partidele disputate cu naţionala la IRB Nations Cup).

FRR a făcut cunoscut şi lotul de 30 de jucători care se va deplasa în Noua Zeelandă - plecarea este programată marţi, 30 august. Din grupul care a participat la pregătirea de patru săptămâni la munte şi la mare doar talonerul Andrei Rădoi (CSM Baia Mare) va rămâne acasă.

Lotul este format din 16 înaintaşi şi 14 jucători de treisferturi. "Autohtonii" domină grupul cu 20 de jucători. 

ÎNAINTARE

Linia 1: Nicolae NERE (Steaua), Mihăiţă LAZĂR (Aix-en-Provence), Silviu FLOREA (Bordeaux), Dragoş DIMA (Blagnac), Paulică ION (London Irish), Marius TINCU (Perpignan), Bogdan ZEBEGA (Steaua).

Linia a 2-a: Valentin URSACHE (Aix-en-Provence), Cristian PETRE (Saint-Etienne), Valentin POPÎRLAN (CSM Bucureşti), Cosmin RAŢIU (Dinamo).

Linia a 3-a: Ovidiu TONIŢĂ (Perpignan), Mihai MACOVEI (Baia Mare), Daniel CARPO (Farul Constanţa), Daniel IANUS (Steaua), Stelian BURCEA (Timisoara).

TREISFERTURI

Mijlocaşi de grămadă: Lucian SÎRBU (Millau), Valentin CALAFETEANU (Timişoara), Florin SURUGIU (CSM Bucureşti).

Mijlocaşi la deschidere: Dănuţ DUMBRAVĂ (Steaua), Ionuţ DIMOFTE (Baia Mare).

Centri: GAL Csaba (Baia Mare), Constantin GHEARĂ (Farul Constanţa), Ionel CAZAN (Steaua).

Aripi: Cătălin FERCU (Timişoara), Mădălin LEMNARU (Timişoara), Ştefan CIUNTU (Baia Mare).

Fundaşi: Florin VLAICU (Steaua), Iulian DUMITRAŞ (Lourdes), Cătălin NICOLAE (Farul Constanţa).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite