Baia Mare și Timișoara dau bătălia finală în Cupa României la rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM Baia Mare vrea și Cupa României după ce a câștigat campionatul * Foto: Marian Burlacu
CSM Baia Mare vrea și Cupa României după ce a câștigat campionatul * Foto: Marian Burlacu

După mulți ani, finala Cupei României la rugby și-o dispută echipele din Provincie. Astăzi, la ora 13.00, pe stadionul ”Unirea” din Alba Iulia, CSM Baia Mare și RCM Timișoara vor închide sezonul intern. Maramureșenii vor să realizeze eventul, în timp ce bănățenii își doresc primul trofeu important din ultimele decenii.

CSM Baia Mare se prezintă la finală la o săptămână după ce și-a apărat titlul național cucerit în ultimii doi ani – a învins Steaua, cu 24-12. Oamenii lui Eugen Apjok sunt deciși să câștige și Cupa României, din acest motiv ei amânând și sărbătorirea câștigării campionatului. În plus, ei doresc să realizeze eventul pentru a treia oară în istorie – au mai reușit această performanță în 1990 și anul trecut.

De partea cealaltă, RCM Universitatea de Vest Timișoara încearcă să obțină un nou trofeu în rugby – la începutul anilor 70, această echipă a fost cea dintâi reprezentantă a Provinciei care a câștigat titlul național, întrerupând dominația grupărilor bucureștene. Pentru a se bate de la egal la egal cu Baia Mare, bănățenii i-au transferat pe steliștii Florin Vlaicu și Viorel Lucaci. Și au anunțat că vor mai aduce și alți rugbyști valoroși.

În acest an, Baia Mare și Timișoara au disputat trei meciuri. CSM s-a impus cu 45-12 pe teren propriu, în sezonul regulat, și cu 24-22 în semifinale, iar RCM a câștigat cu 19-3 în tur.

Finala Cupei României este programată astăzi, la ora 13.00, fiind transmisă în direct la GSP TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite