România a învins Spania cu 48-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gal Csaba (cu balonul)
Gal Csaba (cu balonul)

Echipa naţională de rugby a României a învins, cu scorul de 48-3 (27-3), formaţia Spaniei, în cel de-al nouălea şi ultimul meci din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN), disputat pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti.

România a reuşit şase eseuri, prin Lucaci, Dumitraş, Dimofte, Fercu (2) şi Mihai Macovei. Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Florin Vlaicu, care a reuşit cinci transformări şi două lovituri de pedeapsă, şi Dumbravă (o transformare).
Punctele Spaniei au fost reuşit de Mazo, care a trasformat o lovitură de pedeapsă.
La finalul partidei, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a înmânat echipei României trofeul care se oferă celei mai bune echipe din 2010 din Cupa Europeană a Naţiunilor, "stejarii" având un palmares de patru victorii şi un egal în cele cinci partide jucate în acest an.
Înainte de începerea meciului, fostul component al echipei naţionale, Pompilie Borş, a primit din partea Federaţiei Române de Rugby un trofeu cu ocazia împlinirii a 56 de ani.
La partidă au asistat circa 1.700 de spectatori.
România s-a calificat din Cupa Europeană a Naţiunilor în faza recalificărilor pentru Cupa Mondială din 2011 din Noua Zeelandă, unde va juca cinci partide de baraj. Primele două meciuri vor fi împotriva câştigătoarei dintre Lituania şi Ucraina, turul urmând să aibă loc în deplasare, în data de 22 mai, iar returul, la Bucureşti, la 6 iunie. Cel de-al treilea meci va avea loc pe 17 iulie, tot la Bucureşti, împotriva Tunisiei. Ultimele două meciuri de calificare pentru "stejari" se vor juca în zilele de 6 noiembrie (în deplasare) şi pe 22 noiembrie (la Bucureşti) împotriva câştigătoarei dintre Uruguay şi a doua echipa calificată din Asia (Kazakhstan sau o reprezentantă a ţărilor arabe).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite