Romeo Gontineac a explicat situaţia jucătorilor neconvocaţi la lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei zile înaintea meciului cu Rusia, din ediţia 2011-2012 a Cupei Europene a Naţiunilor, antrenorul echipei de rugby a României Romeo Gontineac a vorbit despre antrenamentele afectate de vreme, dar şi despre situaţia internaţionalilor neconvocaţi la lot.

Fostul căpitan al "stejarilor" a spus că antrenamentele din această săptămână au fost afectate de condiţiile meteorologice, însă a precizat că are încredere în formaţia sa. "S-au făcut câteva schimbări faţă de partida din Portugalia. Jucătorii care nu se află pe lista pentru jocul cu Rusia trebuie să-şi pună întrebări de ce nu sunt aici, iar când vor reveni ar fi bine să fie şi mai motivaţi. Am avut o săptămână dificilă pentru că ne-am antrenat în zăpadă, dar le-am spus jucătorilor: cu cât vom suferi mai mult la antrenamente, cu atât satisfacţiile vor fi mai mari. Sunt încrezător în această echipă", a declarat tehnicianul.

Gontineac a mai spus că staful "stejarilor" ţine în permanenţă legătura cu jucătorii care evoluează în campionatele din afara României şi care nu pot veni la echipa naţională din diverse motive. "Suntem în legătură permanentă cu jucătorii din competiţia internă şi din campionatele străine, iar mulţi dintre ei nu pot veni la echipa naţională din motive personale sau din cauza accidentărilor. Sperăm ca până la meciul cu Georgia cât mai mulţi dintre aceştia să fie motivaţi şi mai ales apţi de joc".

Manta are uşa deschisă la naţională


Pe site-ul www.frr.ro, Romeo Gontineac a prezentat situaţia jucătorilor care evoluează în străinătate şi care nu au venit la lot, de data aceasta.

Silviu Florea (pilier). A revenit pe teren după o pauză de patru luni. A solicitat să fie lăsat să joace pentru echipa de club. A evoluat deja 70 de minute. Va reveni la lot la meciul cu Georgia

Paulică Ion (pilier). A fost accidentat. A rugat să fie lăsat să joace la echipa de club, London Irish, câteva meciuri. În plus, vrea să stea lângă soţia sa, care va naşte în următoarele săptămâni

Petrişor Toderac (pilier). A luat decizia de a nu mai veni la lot, pentru moment.

Bogdan Bălan (pilier). A fost la meciul cu Portugalia. Acum, are de rezolvat anumite probleme personale.

Dragoş Dima (pilier). Are un statut de jucător semiprofesionist, dar rămâne component de bază al naţionalei. Are de clarificat programul la actualul său loc de muncă.

Samuel Mariş (pilier). S-a accidentat înainte de meciul cu Portugalia. Se speră într-o refacere rapidă a sa.

Marius Tincu (taloner). S-a reaccidentat într-un meci al echipei sale de club, USA Perpignan.

Alex Manta (linia a treia). Chiar dacă a declarat că se retrage, după partida cu Uruguay, de la Bucureşti, uşa naţionalei rămâne deschisă pentru el. Se va încerca readucerea lui la lot.

Valentin Ursache (linia a doua). A suferit o fractură de orbită. A fost în refacere. Sâmbăta trecută, a jucat pentru echipa sa de club. Dacă este sănătos, va veni la meciul cu Georgia

Augustin Petrichei (linia a doua). A avut probleme la un tendon şi a fost operat. Momentan, se reface.

Ionut Dimofte (mijlocaş la deschidere). Vine după o pubalgie si nu este complet refăcut.

Ştefan Ciuntu (centru). A fost operat la genunchi şi este la refacere.

Vasile Rus (linia a doua). Este în perioada de refacere, după ce, aproape un an de zile, a avut probleme medicale.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite