Lucian Sîrbu: ”Am fost lovit la ochi, sângeram și nu mai vedeam”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al lui Racing Metro și Beziers crede că a fost mai bine că am trecut de recalificări. ”S-a unit grupul, am legat prietenii. Vom avea ce povesti nepoților peste ani”

Crescut la Grivița Roșie, unde l-a avut ca antrenor pe Sergiu Bărgăunaș, fost internațional român tot pe postul de mijlocaș de grămadă, Lucian Sîrbu nu a călcat pe petale de trandafiri pentru a reuși în cariera de rugbyst. În 1999, de pildă, a făcut parte din lotul naționalei la Cupa Mondială, însă nu a bifat niciun meci - în aceeași situație este și Ovidiu Toniță, amândoi jucănd mai apoi la edițiile din 2003 și 2007.

Sâmbătă, înainte de pauză, la o aglomerare produsă în apropierea terenului de țintă uruguayan, încercând să recupereze balonul după o ”ordonată”, Sîrbu a fost lovit la ochi. La final, bucureșteanul avea o vânătaie de toată frumusețea... ”Nici nu știu ce s-a întâmplat. Mai erau cinci minute până la pauză. Nu mai vedeam... Sângeram. Cum era 21-0, la pauză am spus că e mai bine să intre Vali Calafeteanu. Este și mai tânăr, mai cu viteză. Nu avea rost să forțez aiurea. Așa e când ajungi la o vârstă”, ne-a declarat cel care a împlinit 34 de ani în 16 octombrie. Sîrbu se bucură că el și colegii săi au dovedit că nu sunt terminați. ”Le-am arătat celor care ne critică pe forumuri că putem câștiga. Ei ne credeau terminați. Am avut două egaluri în meciurile oficiale de când am revenit. Restul le-am câștigat. Sunt curios ce vor spune acum. Probabil vor zice că ne vom face de râs la Cupa Mondială. Grupa va fi grea, însă important este că vom fi acolo”.



Vârsta din pașaport nu contează la lot

Sîrbu nu se gândește la Cupa Mondială de anul viitor. De altfel, după acel 21-21 din primăvară, de la Soci, cu Rusia, el avea de gând să se retragă de la națională. A decis să rămână pentru că atunci s-a accidentat grav Calafeteanu. Și cum și Petre Mitu avea probleme de sănătate, iar variantele pentru acest post erau puține - Vali Ivan e prea crud, iar Ciprian Căplescu pare mai potrivit pentru varianta în 7 -, a acceptat să continue deși nici el nu se simte foarte bine - trebuie să se opereze la un genunchi, însă în acest caz ar sta pe margine circa un an. ”Până la anul mai este. Nu știu ce va fi atunci, dacă voi fi sănătos. N-am fost până acum în Noua Zeelandă, însă mai e mult până acolo. Mă bucur că antrenorii de acum, ca și Serge Lairle, nu se uită în pașaportul tău să vadă ce vârstă ai. Important este să-ți faci treaba, să treci testele. Eu sunt mulțumit că am reușit să calificăm România la Cupa Mondială. Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Altfel, generația mea ar fi căzut urât. S-ar fi spus că am distrus viitorul celor care vin după noi. Acum pot să vin oricând la Federație, să dau noroc cu oamenii, să beau o bere cu ei”, a analizat situația cu mult realism Lucian Sîrbu, care a subliniat că ”a fost mai bine că nu ne-am calificat direct, bătând Rusia, la Soci. Am devenit astfel un grup mai unit. S-au legat prietenii. Au fost emoții, greutăți, însă despre ele vom vorbi peste ani. Vom avea ce să povestim nepoților.

image



Trage la promovare în Federale 1

Campion cu Steaua, în 1999, component al naționalei de juniori care a terminat fără înfrângere la ediția din 1995, de la București - atunci am ratat semifinalele din cauza meciului pierdut la masa verde, cu Țara Galilor, pentru o mușcătură a lui Ivan nedovedită pe teren -, Sîrbu a evoluat în Franța, la Metro Racing și Beziers, iar acum activează în Federale 2, la Millau. ”Îmi este bine acolo. Mi-am cumpărat o casă la Beziers și nu am mai vrut să plec departe, cine știe unde. Soția mea are o slujbă bună acolo. Millau trage să urce în Federale 1. Avem buget bun, echipa e valoroasă. Sunt plătit bine. Mai fac și pe antrenorul. Joc în aceeași serie cu echipa lui Petre Mitu. Chiar ne-am întâlnit după meci și râdeam că fiecare avea ceva probleme cu picioarele... Ne sprijineam unul pe altul, pe scări”, a glumit demi-ul.

Lui Lucian Sîrbu i-a părut rău că nu a putut trece pe la Grivița. ”Am stat în cantonament, iar liber am doar duminică. Luni (n.red. - astăzi) plec. Am văzut pe Internet foto de la meciul Griviței cu Baia Mare, din Cupa României”.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite