"Regii" sud-africani, adversarii de astăzi ai "stejarilor", au fost la un pas de Super 15

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În primul meci de la IRB Nations Cup, Kings a învins Georgia cu 31-17 * Foto: IRB
În primul meci de la IRB Nations Cup, Kings a învins Georgia cu 31-17 * Foto: IRB

La cinci zile după debutul victorios - 13-11 cu Namibia -, în ediţia 2011 a IRB Nations Cup, competiţie ce se desfăşoară la Bucureşti, echipa de rugby a României întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, selecţionata South African Kings, reprezentanta ţării care deţine titlul mondial.

Denumită, de fapt, Southern Kings, această echipă a fost creată oficial în aprilie 2009. În 16 iunie, acum doi ani, ea a disputat primul meci, pe stadionul "Nelson Mandela Bay" din Port Elizabeth, cu selecţionata Leilor Britanici şi Irlandezi (8-20).

"Regii" au candidat la intrarea în Super 15, cea mai importantă competiţie rugbystică la nivel de selecţionate provinciale din câte se organizează în acest moment (participă echipe din Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă). Organizatorii au preferat franciza din Melbourne, însă se aşteaptă ca sud-africanii să fie acceptaţi peste doi ani. A fost al doilea eşec al unei echipe din provincia Cap-Oriental de a participa în Super 15, după cel suferit de Southern Spears, în 2005.

Dintre componenţii lui South African Kings, cei mai cunoscuţi sunt fundaşul Mzwandile Stick (26 de ani), care este şi căpitan, om care are 380 de selecţii în naţionala de rugby în 7, centrul Siyanda Grey (21 de ani), un alt rugbyst de mare viteză, pilierul Jaco Engels (30 de ani), care a evoluat şi pentru mult mai cunoscuta selecţionată Bulls, şi, nu în ultimul rând, jucătorul de linia a treia Luke Asher Watson (27 de ani), care are 10 selecţii pentru Springboks.

Toate meciurile de astăzi, din etapa a doua a IRB Nations Cup, vor fi transmise pe micile ecrane: Georgia - Argentina Jaguars (ora 17.00 / GSP TV), România - South African Kings (ora 19.00 / GSP TV şi Eurosport 2) şi Portugalia - Namibia (ora 21.00 / GSP TV şi Eurosport 2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite