Generaţiile care au învins Franţa au stat la aceeaşi masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii echipelor care, la mijlocul secolului trecut, au obţinut câteva victorii memorabile în faţa Franţei s-au reunit ieri seară, la Cercul Militar Central din Bucureşti cu ocazia Galei Rugby-ului Românesc.

GALERIE FOTO

Organizată de FRR pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de când s-a pomeni despre sportul cu balonul oval în ţara noastră - o dată cu revenirea acasă a tinerilor care studiaseră în Hexagon -, respectiva reuniune a fost onorată cu prezenţa de legendarii jucători Alexandru Penciu, cel care a fost primul fundaş din lume intercalat în linia de treisferturi pe faza de atac, Viorel Morariu, flankerul care marca prin dropgol, Radu Demian, cel supranumit de francezi "Regele tuşei", Mircea Paraschiv, primul român care le-a marcat "cocoşilor" eseu pe partea închisă... Şi lista poate continua cu alte nume la fel de sonore: Mircea Rusu, Costel Stănescu, Vasile Rusu, Marin Ionescu, Neculai Postolachi, Mircea Muntean, Dumitru Alexandru, Alexandru Marin, Sorin Fuicu, Eduard Suciu, Mircea Iliescu, Pompilie Borş, Gabriel Vlad, Daniel Neaga...

Ministrul Tineretului şi Sportului, Luminiţa Plăcintă, a oferit FRR o Diplomă de excelenţă. "Mă încearcă o vie emoţie stând alături de dumneavoastră, aici", a mărturisit demnitarul, care i-a elogiat pe cei care, de-a lungul unui secol, au obţinut numeroase victorii memorabile.

Fost rugbyst, mai apoi preşedinte al FRR, actualul şef al COSR, Octavian Morariu, şi-a exprimat bucuria că, deşi vremurile nu sunt tocmai bune, s-a reuşit reunirea celor mai valoroşi reprezentanţi ai acestui sport din România. Şeful mişcării olimpice şi-a exprimat, totodată, speranţa că aceştia vor fi alături de actuala echipă naţională în tentativa ei de a se califica la Cupa Mondială din 2011.

Federaţia, prin preşedintele Alin Petrescu, dar şi prin vicepreşedinţii Pompilie Borş, Victor Istrate şi Aurelian Arghir, i-a recompensat pe cei mai valoroşi rugbyşti, antrenori şi arbitri de rugby de la noi. Ionuţ Dimofte (treisferturi / Baia Mare) şi Vasile Rus (înaintare / Steaua) au fost declaraţi cei mai buni jucători care au activat în ţară, anul acesta, în timp ce Ovidiu Toniţă (Perpignan) a primit acelaşi titlu, însă pentru cei care joacă în străinătate.

Eugen Apjok (Baia Mare) a fost declarat antrenorul anului, iar Horaţiu Bărgăunaş cel mai bun arbitru în 2009 - distincţia a fost luată de tatăl lui, fostul internaţional Sergiu Bărgăunaş, bucureşteanul fiind la Heidelberg, unde va arbitra astăzi meciul Germania - Hong Kong.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite