Stade Francais, adversara ”Lupilor” din București, are mari probleme financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu numai echipele de rugby din România au probleme financiare. Stade Francais, una dintre grupările pariziene cu nume, trebuie să găsească 6,6 milioane de euro până luni, altfel riscă să nu fie acceptată în prima ligă din Hexagon!

Formația din Paris a fost victima unei escrocherii, Fundația Facem din Canada neonorându-și promisiunea de a veni cu 12 milioane de euro și a deveni astfel acționar majoritar. Cum în Hexgon regulile financiar sunt stricte, Direcția Națională a Controlului Gestiunii (DNACG) ar putea să decidă luni că Stade Francais nu prezintă garanții în ceea ce privește bugetul necesar pentru ca ea să activeze într-o ligă profesionistă.

Președintele echipei, Max Guazzini, și Bernard Laporte, fost antrenor, au vizitat-o pe Chantal Jouanno, actualul ministru al Sporturilor în Franța. Întâlnirea nu s-a soldat cu un rezultat favorabil. ”Statul nu poate să salveze pe Stade Francais. Nimeni nu-și imagina ca astfel de escrocherii, precum și dificultățile financiare de moment, pot pune în pericol un club mitic”, a spus Jouanno.

Omul care a stat la baza renașterii echipei care a jucat prima finală a campionatului de rugby al Franței, Max Guazzini, nu și-a putut ascunde dezamăgirea pentru criza financiară gravă pe care gruparea o traversează. Cu toate acestea, omul de afaceri are un motiv să fie optimist. ”Nu-mi imaginam că suntem atât de populari, atât de iubiți. Am primit mesaje anonime, de la jucători, președinți de cluburi. De la oameni care ne oferă bani, sume mici, e adevărat, dar gesturile lor m-au impresionat profund”, a declarat Guazzini.

Stade Francais a fost adversara selecționatei Bucureștiului în ediția trecută a Challenge Cup și ar urma să joace din nou cu reprezentanta României, la toamnă. Echipa din Paris a devenit faimoasă în urmă cu circa un deceniu, când a scos prima ediție a calendarului ”Dievx au Stade”. Ea a avut mereu strategii de marketing ingenioase prin care a atras spectatorii la meciurile sale - Madonna, de pildă, a fost ”nașă” a echipei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite