Echipa românilor Tincu şi Toniţă a redevenit lider în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Toniţă (cu balonul) a fost greu de oprit de adversari * Foto: Marian Burlacu (Lisabona)
Ovidiu Toniţă (cu balonul) a fost greu de oprit de adversari * Foto: Marian Burlacu (Lisabona)

Succes deosebit pentru formaţia de rugby din zona catalană a Franţei. Cu Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă titulari, gruparea care este campioană en-titre a câştigat cu 17-11 pe terenul lui Castres Olympique, redevenind lider în Top 14.

În prezenţa a 10.000 de spectatori prezenţi pe stadionul "Pierre Antoine", USA Perpignan a reuşit să se impună graţie eseurilor marcate de Farid (min. 8) şi Tuilagi (min. 23), precum şi a punctelor aduse de Porical (două transformări) şi Hume (dropgol). Pentru Castres, din al cărui staff administrativ face parte Adrian Lungu (campion al Franţei cu această grupare, în 1992), au marcat Nicolas (1 eseu) şi Teulet (două penalităţi). La echipa învinsă este legitimat şi flankerul Steve Malonga, a cărui mamă este de origine română şi care a evoluat anul trecut la Bucureşti, cu selecţionata secundă a Franţei.
La Perpignan, în echipa de start, s-au aflat şi cei doi internaţionali români care anul trecut au câştigat campionatul Franţei: talonerul Marius Tincu - a evoluat 53 de minute, fiind înlocuit de Guirado - şi flankerul Ovidiu Toniţă, care a jucat tot meciul (a fost eliminat temporar, pentru un placaj sus, în minutul 27).

Prin acest succes USAP a redevenit lider în Top 14. Perpignan are 75 de puncte, fiind urmată de RC Toulon şi Castres, fiecare cu câte 72 de puncte.

Din sezonul regulat mai sunt de disputat două etape. Primele două clasate se califică direct în semifinale în timp ce echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca partide de baraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite