Un scoţian refuză să joace cu Franţa din motive religioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euan Murray (primul din dreapta) refuză să joace rugby duminica
Euan Murray (primul din dreapta) refuză să joace rugby duminica

Euan Murray a anunţat că nu va răspunde pozitiv convocării în naţionala de rugby pentru meciul cu Franţa din ediţia de anul viitor a Turneului celor 6 Naţiuni. Motivul? Meciul este programat duminică.

Oricât de ciudat vi s-ar părea, mai sunt oameni pentru care credinţa, perceptele religioase sunt mai presus de orice. Este cazul pilierului scoţian Euan Murray (29 de ani), care joacă la echipa engleză Norhampton - întâmplător sau nu, aceasta poartă un nume potrivit pentru el, adică Saints (Sfinţii).

Rugbystul a anunţat Federaţia de la Edinburgh că nu va fi disponibil pentru meciul cu Franţa, din Six Nations, pe motiv că este programat duminică, 7 februarie.

Forul scoţian a reacţionat imediat: "Noi respectăm decizia lui Euan. El este un membru important al echipei. Selecţionerul Andy Robinson a discutat de câteva ori cu el şi s-a decis că nu poate fi forţat să joace".

În Marea Britanie, până pe la jumătatea secolului trecut, duminica nu se disputau competiţii sportive din acelaşi motiv pentru care Murray refuză să joace acum. Această zi era considerată zi de repaus, orice activitate fiind interzisă credincioşilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite