Moţ: "Cu asemenea arbitraje rugby-ul românesc va muri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei de rugby Steaua, Marin Moţ, a criticat vehement astăzi, arbitrajul de la finala Diviziei Naţională câştigată (28-21) de CSM Ştiinţa Baia Mare, în faţa formaţiei bucureştene.

Tehnianul grupării militare a spus că jucătorii săi suferă deoarece şi-au dat seama că nu au fost arbitraţi corect. "Din păcate, în ultimii patru ani am pierdut tot atâtea titluri. În condiţiile în care noi ne zbatem să aducem rugbyul la un nivel mai înalt se întâmplă astfel de arbitraje. Sunt sigur că acest rugby frumos, pe care încercăm noi să îl facem, nu va mai exista cu astfel de arbitraj. Băieţii suferă foarte mult, pentru că mulţi dintre ei sunt internaţionali şi şi-au dat seama că nu au fost arbitraţi corect. În condiţiile unui meci normal, ei s-ar fi dus să-i felicite pe învingători şi să-i aplaude, însă astăzi chiar nu au mai avut această putere, din cauza arbitrajului".

Marin Moţ a precizat că va discuta cu George Boroi, comandatul CSA Steaua, dacă va mai înscrie echipa în campionat. "Eu cel puţin nu mai pot. În momentul egalării, ştiam că nu mai avem nicio şansă. Ştiam să totul este făcut în aşa fel încât să pierdem", a spus Moţ.

În ultimele minute ale reprizei secunde din prelungiri, după ce arbitrul Radu Petrescu (Bucureşti) a dat maramureşenilor eseul de penalizare prin care au câştigat, steliştii au ameninţat că părăsesc terenul. Apoi, ei au vrut să nu se prezinte la festivitatea de premiere. A intervenit George Boroi pentru a-i convinge să participe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite