RCM Timișoara a cucerit Cupa României la rugby: 32-10 cu Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RCM Timișoara a cucerit Cupa României după ce a ocupat locul 3 în Superliga de rugby * Foto: Marian Burlacu
RCM Timișoara a cucerit Cupa României după ce a ocupat locul 3 în Superliga de rugby * Foto: Marian Burlacu

Surpriză în finala Cupei României la rugby. Aflată în postura de outsideră, RCM Universitatea de Vest Timișoara s-a impus la o diferență categorică (32-10) în fața lui CSM Baia Mare, campioana din ultimii trei ani și, până în urmă cu câteva ore, a trofeului.

Desfășurată la Alba Iulia, finala a început cu maramureșenii ceva mai insistenți în atac, ei deschizând scorul prin Ionuț Dimofte, care a transformat o penalitate. Mai apoi, însă, timișorenii au preluat inițiativa. Întăriți cu Florin Vlaicu și Viorel Rus, aduși de la Steaua în urmă cu câteva zile, cei de la RCM au inițiat acțiuni rapide de atac, în special prin Makapelu și Lemnaru. Ultimul a marcat și două încercări, ambele pe contraatac – la primul, a primit pasa decisivă de la Makapelu, iar la celălalt a făcut o intercepție în propriul teren. Chiar dacă a ratat câteva lovituri de țintă, unele din poziție favorabilă, Valentin Calafeteanu a fost jucătorul cu cele mai multe puncte înscrise în acest meci (15), printr-un eseu, două transformări și tot atâtea penalități. Cel de-a treia încercare a Timișoarei a fost reușită de Lazăr.

Conduși cu 29-3, băimărenii au revenit la începutul reprizei a doua, însă ei n-au reușit decât un eseu marcat de Suciu și transformat de Pop.

Clasată pe locul 3 în ediția de campionat recent încheiată, gruparea bănățeană câștigă Cupa României, ea reușind să elimine și pe Steaua în această competiție.

Au marcat: Lemnaru 2e, Lazăr 1e, Calafeteanu 1e, 3t, 2lp, respectiv Suciu 1e, Pop 1t, Dimofte 1lp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite