Romeo Gontineac: "Cu Ucraina important e să câştigăm, nu să doborâm un record"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorii Serge Lairle, Romeo Gontineac şi Olivier Nier
Antrenorii Serge Lairle, Romeo Gontineac şi Olivier Nier

Echipa de rugby a României va susţine sâmbătă, la Kiev, meciul tur cu Ucraina, primul din seria celor 5 care o pot duce la Cupa Mondială ce va avea loc în Noua Zeelandă, anul viitor. Va fi primul meci în care antrenori principali ai "stejarilor" vor fi Romeo Gontineac şi Steve McDowell.

Cum francezul Serge Lairle, care a pregătit naţionala din iunie trecut, nu a dat niciun răspuns la mesajul prin care a fost anunţat că i se diminuează salariul, FR de Rugby a decis să-i promoveze pe Romeo Gontineac şi Steve McDowell ca antrenori principali - în sportul cu balonul oval se obişnuieşte a exista doi "principali", unul cu treisferturile, celălalt cu înaintarea. Ei au făcut parte din staff-ul tehnic şi în perioada lui Lairle, primul fiind asistent al lui Olivier Nier, celălalt preparator fizic.

Promovat la nici trei ani de la retragere într-un post extrem de dificil, în care orice eşec se întoarce împotriva ta, Gontineac este conştient de riscurile pe care şi le-a asumat. "Şansele acestui staff tehnic de a continua depind de jucători. Următoarele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale le privesc la modul pozitiv. Ştiu că jucătorii noştri au foame de performanţe, că îşi doresc să meargă la turneul final", a spus cel care a participat la patru ediţii ale Rugby World Cup.

Romeo Gontineac nu pune accent în meciurile cu Ucraina pe doborârea unui record, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani - atunci "stejarii" au câştigat cu 98-0 la Bucureşti, fiind foarte aproape de victoria lor record, 100-0 cu Bulgaria. "În dubla întâlnire cu Ucraina important va fi să câştigăm şi să ne calificăm", a explicat el.

Meciul Ucraina - România este programat sâmbătă, 22 mai, de la ora 15.00, la Kiev. Returul se va disputa în 5 iunie, la Botoşani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite