”Stejarii” și-au pregătit cărțile și muzica pentru drumul în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul liber petrecut la Perigueux, componenții naționalei de rugby au trecut prin magazinele de echipament sportiv, iar pe avion au citit și au ascultat muzică. Ei și-au pregătit cărțile pe care le vor lua cu ei în lunga călătorie spre Noua Zeelandă, acolo unde vor participa la Cupa Mondială (9 septembrie - 23 octombrie).

Rugby-ul e socotit, dintotdeauna, un sport de golani jucat de gentlemani. Iar ”stejarii” se înscriu și ei pe această linie. Crânceni pe teren – altfel nu ar rezista contactelor tari -, ei se comportă ca niște domni în afara gazonului. În timul liber, de câteva ore, pe care l-au avut la Perigueux (Franța), unde au disputat ultimul test înainte de Cupa Mondială – au pierdut cu 7-20 -, oamenii lui Romeo Gontineac și Steve McDowell au ținut morțiș să meargă în magazinele de echipament sportiv. Ei au studiat cu atenție obiectele de vestimentație și de protecție dedicate sportului cu balonului oval. Și-au cumpărat apărători, proteze, ciorapi și alte lucruri necesare pentru săptămânile viitoare, când se vor afla în Noua Zeelandă, la Rugby World Cup.

Trecerea lor prin orașul aflat între Bordeaux, Limoges, Brive și Agen n-a rămas neobservată. Doi oameni aflați la a treia tinerețe, soț și soție, le-au cerut autografe ”stejarilor”. La fel s-a întâmplat și la plecarea spre țară, pe aeroportul din Bergerac, dar și la stadion, unde patru-cinci mii de spectatori au venit să-i vadă.

Pe drum, atât la dus, cât și la revenire, majoritatea rugbyștilor au citit sau au ascultat muzică. Talonerul Bogdan Zebega, de pildă, n-a lăsat din mână cartea lui Grigore Cartianu, ”Crimele Revoluției”. Cu căștile pe urechi – un prieten de-al căpitanului Marius Tincu le-a oferit ”stejarilor” câte una, personalizată (scrie rugby pe ele, cu litere mari) -, stelistul a mărturisit că a aflat multe lucruri interesante: ”Eu nu știam, de pildă, că la Sibiu s-a tras, că a fost atât de rău și acolo”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite