RWC 2011 / Romeo Gontineac: "Vom forţa în primul meci, cu Scoţia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Stejarii" au plecat ieri, spre Noua Zeelandă, ei aflându-se în acest moment pe drumul care durează circa 40 de ore. Antrenorul Romeo Gontineac a declarat că obiectivul rămâne obţţinerea unei victorii, cu Georgia, şi a unui punct bonus cu Scoţia.

Îmbrăcaţi în ţinută lejeră - tricouri albastre cu frunza de stejar pe piept, şorturi bleumarin -, componenţii lotului naţional de rugby au o misiune dificilă la această ediţie a Rugby World Cup, ei fiind în grupă cu Anglia, vicecampioana mondială, Argentina, ocupanta locului 3 la ultima ediţie a competiţiei, Scoţia, una dintre echipele participante la Turneul celor 6 Naţiuni, şi Georgia, deţinătoarea titlului în Cupa Europeană a Naţiunilor.

Aflat la a 5-a participare la competiţie - are patru ca jucător, iar aceasta este prima ca antrenor -, Romeo Gontineac a subliniat că obiectivul rămâne obţinerea unei victorii în faţa selecţionatei "lelos", pe hârtie cel mai accesibil adversar al "stejarilor". "În primul meci, cel cu Scoţia, vom forţa. La ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale, am făcut meciuri reuşite la debut. Cu Irlanda (n.r. - 17-45), în 2003, şi mai ales cu Italia (n.r. - 12-24), acum patru ani. Scoţia este o formaţie puternică. Ştim asta şi am văzut-o în ultimele meciuri. Vom încerca măcar să limităm proporţiile eşecului, să luăm punctul bonus defensiv".

Delegaţia României a plecat ieri seară, pe ruta Bucureşti - Viena - Dubai - Bangkok - Sydney - Christchurch -, în Noua Zeelandă. Călătoria va dura circa 40 de ore, aşa că sosirea în Insula de Sud este estimată în cursul zilei de mâine.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite