Cutremurul din primăvară le-a tăiat pofta de rugby neozeelandezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Richie McCaw cu trofeul Hillary Shield, acordat după partida dintre Noua Zeelandă și Anglia
Richie McCaw cu trofeul Hillary Shield, acordat după partida dintre Noua Zeelandă și Anglia

Cunoscută drept o ţară unde rugby-ul se mănâncă pe pâine, Noua Zeelandă se pregăteşte să găzduiască, pentru a doua oară în istorie, Cupa Mondială. Paradoxal, un sondaj de opinie a arătat că o treime dintre locuitorii statului insular nu sunt încântaţi de această idee.

Nici măcar statutul de mari favoriţi ai rugbyştilor All Blacks nu-i face pe toţi neozeelandezii să fie fericiţi. Potrivit unui sondaj al Institutului UMR, 35% dintre cei chestionaţi au răspuns că nu sunt bucuroşi că ţara lor va organiza Rugby World Cup. Rezultatul este surprinzător, Noua Zeelandă găzduind competiţia o singură dată, în 1987, la prima ediţie, cea pe care a şi câştigat-o – în 2003, a fost iniţial co-organizatoare alături de Australia, însă forul mondial i-a retras acest statut după ce a refuzat să retragă de pe stadioane bannerele publicitare.

O explicaţie pentru această atitudine poate fi legată de cutremurul care a zguduit ţara în primăvară, provincia Canterbury fiind atât de afectată încât meciurile ce urmau a avea loc la Christchurch au fost mutate în alte oraşe (stadionul pe care joacă selecţionata Crusaders nu mai putea fi refăcut în timp util).

Organizatorii Rugby World Cup se aşteaptă ca Noua Zeelandă să fie vizitată de 85.000 de turişti în timpul competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite