XV-le României pentru meciul cu Argentina: Dimofte trece la deschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei de rugby a României a anunțat numele celor 22 de jucători reținuți pentru meciul de sâmbătă, de la 6.30, cu Argentina. Ionuț Dimofte a trecut din centrul liniei de treisferturi la uvertură, iar Dumbravă este păstrat în rezervă. Surugiu a fost titularizat ca demi, iar Calafeteanu apare printre rezerve.

Prima și cea mai importantă constatare privind XV-le de start al ”stejarilor” este că cei opt de pe înaintare sunt aceeași cu cei care au început partida cu Scoția (24-34), de sâmbăta trecută. Schimbările au survenit, așadar, pe linia de treisferturi. Ionuț Dimofte, de pildă, a trecut mijlocaș la deschidere, iar Dănuț Dumbravă a fost anunțat ca rezervă. Uvertura lui CSM Baia Mare va fi asociat lui Florin Surugiu, care a făcut un joc bun contra ”ciulinilor”. Veteranul Lucian Sîrbu va fi odihnit astfel că rezervă pe postul de mijlocaș pe grămadă este anunțat Valentin Calafeteanu.

Fundaș rămâne Iulian Dumitraș, iar rezervă Florin Vlaicu, ambii având evoluții bune cu Scoția. La nivel de aripi doar Mădălin Lemnaru a rezistat, însă acum el va evolua cu numărul 14, nu 11 – de altfel, așa s-a și obișnuit în ultima vreme (Fercu evolua cu 11). Pe celălalt flanc va acționa Ionel Cazan, în timp ce pe centru, lângă Gal Csaba, care a jucat și împotriva scoțienilor, va apărea Constantin Gheară, care va debuta cu această ocazie la Cupa Mondială.   

Pe banca de rezerve, alături de Vlaicu, Dumbravă și Calafeteanu, apar înaintașii Bogdan Zebega (taloner), Silviu Florea (pilier), Valentin Popîrlan (linia a doua) – care au jucat cu Scoția – și Daniel Ianus, care are și el ocazia să debuteze la Rugby World Cup.

Naționala părăsește stațiunea Queenstown și revine la Invercargill, acolo unde este programat meciul cu Argentina.

XV-LE DE START AL ROMÂNIEI:
15. Iulian Dumitraș – 14. Mădălin Lemnaru, 13. Gal Csaba, 12. Constantin Gheară, 11. Ionel Cazan – (md) 10. Ionuț Dimofte, (mg) 9. Florin Surugiu – 7. Ovidiu Toniță, 8. Daniel Carpo, 6. Mihai Macovei – 5. Cristi Petre, 4. Valentin Ursache – 3. Paulică Ion, 2. Marius Tincu (cpt.), 1. Mihăiță Lazăr.

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popîrlan, 19. Daniel Ianus, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Dănuț Dumbravă, 22. Florin Vlaicu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite